På denne dag – 11. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Ukjent fotograf, poststemplet i 1916. Kilde: www.bjorstua.com
1940 - – Andre verdenskrig: Elverum og Nybergsund ble bombet etter « Kongens nei».
I Stortingets møte om kvelden 9. april ble Elverumsfullmakten gitt, og Kongen ga dagen etter sitt avslag på den tyske ministers krav om en ny regjering under Quisling. Natt til 10. april klarte en norsk avdeling ved Midtskogen å stanse en tysk styrke som var på vei for å gripe Kongen og regjeringen. Etter krigshandlingene og tysk bombardement den 11. april, ble en stor del av bebyggelsen ødelagt. Det har blitt reist en bautastein ved folkehøgskolen på Elverum, hvor Elverumsfullmakten ble gitt. Kilde: Store Norske Leksikon.
Bob Dylan her sammen med sangeren Joan Baez, fotografert i 1963.
1961 - – Bob Dylan holder sin første konsert.
Han spilte sin første live konsert i New York City på Gerde's Folk City. Dylan spilte før selveste John Lee Hooker som var hovedartisten den kvelden.
1976 - – The Apple I computeren ser dagens lys
Apple Computer 1, også kjent senere som Apple I, eller Apple-en, er en stasjonær datamaskin utgitt av Apple Computer Company (nå Apple Inc.) i 1976. Det er designet og håndbygget av Steve Wozniak. Apple I var Apples aller første produkt, og for å finansiere etableringen solgte Jobs sin VW Microbus for et par hundre dollar, og Wozniak solgte sin HP-65 kalkulator for 500 dollar. Kilde: Wikipedia

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden