På denne dag – 12. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

1815 - – Vulkanen Tambora på Indonesia har et stort utbrudd
Utbruddet krevde 92 000 menneskeliv og forårsaker "året uten sommer" det påfølgende året. Kilde: Wikipedia.
1954 - Bill Haley spilte inn 'Rock Around the Clock´
Sangen regnes av mange for å være den som satte "rock and roll-sjangeren" på kartet over hele verden. Sangen ble brukt under åpningssekvensen for filmen "Vend dem ikke ryggen", og fortsatte med å være en verdensomspennende No.1 og mestselgende pop singel med over 25 millioner solgte.
Operahuset i Oslo
2008 - – Åpning av det nye operahuset i Oslo.
Åpningsforestillingen ble holdt 12. april 2008. Den ble direktesendt som lørdagsunderholdning på fjernsynskanalen NRK1. Kong Harald sa i sin åpningstale blant annet følgende: «Dette huset skal nå og i mange generasjoner fylles med sang, musikk og dans. Kilde: Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden