På denne dag – 14. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Titanic, ved Cobh Harbour, 1912.
1912 - – RMS «Titanic» går på et isfjell like før midnatt, og synker etter et par timer.
«Titanic» var et britisk passasjerskip som forliste på sin jomfrutur mellom Southampton i England og New York i USA 14. april 1912, da det traff et isfjell og sank. Forliset, hvor mellom 1350 og 1512 personer omkom, og bare 705 overlevde (675 kvinner og barn), er en av de største og mest kjente maritime katastrofer i fredstid. Kilde: Wikipedia
Volvo OV4
1927 - Den første Volvoen blir produsert i Gøteborg, Sverige
Volvo-gruppen har sin opprinnelse i 1927, da den første Volvo bilen (Volvo ÖV 4) rullet av samlebåndet på fabrikken i Gøteborg.Bilen hadde en 4-sylindret sideventilert motor med ca. 28 effektive hestekrefter og et maksimalt dreiemoment på 100 Nm. Topphastigheten var på svimlende 90 km/t, men anbefalt hastighet var på 60 km/t.
En Sovjetisk T-62 tanks under tilbaketrekningen.
1988 - Sovjetunionen trekker seg ut av Afganistan
Representanter fra Sovjetunionen, Afghanistan, USA, og Pakistan signere en avtale for tilbaketrekking av de sovjetiske styrker fra Afghanistan.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden