På denne dag – 15. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Bilde av Abraham Lincoln
1865 - President Abraham Lincoln dør etter å ha blitt skutt av John Wilkes Booth
Lincoln dør på denne dag etter å ha blitt skutt kvelden før av skuespilleren og sørstatsmann John Wilkes Booth i Ford's Theatre in Washington D.C. John Wilkes Booth, som var bevæpnet med en enkeltskudds Derringer-pistol på drapskvelden, hadde en ide´ om at drapet (på nytt) ville få landet ut i kaos, noe som kunne gi Sørstatene en ny mulighet til å slå tilbake. Drapet skjer bare dager etter at den amerikanske borgerkrigen var avsluttet. Lincoln var på teateret sammen med sin kone og et vennepar, og så frem til litt avkobling med en komedie etter hektiske uker med arbeid. Visepresident Andrew Johnson blir president etter Lincolns død. Kilde: Wikipedia og Historienet.no
The Bangles på forsiden av et magasin i 1987.
1989 - «The Bangles» sin melodi «Eternal Flame» når førsteplass på den britiske Singles Charts.
Den amerikansk jentegruppa har første dag som nummer 1 på den britiske «Singles Chart» med «Eternal Flame», den blir liggende på topp i fire uker. Singelen blir også en nummer 1 i Australia og USA. Bandet var populære i annen halvdel av 80-tallet, og slo gjennom med singlen «Manic Monday» i 1986. Andre kjente hits er «Walk Like an Egyptian» (1986). Kilde: Wikipedia.
Bilde fra utsiden av Hillsborough stadion.
1989 - – Den tragiske ulykken på Hillsborough Stadium i Sheffield.
Under FA-cup semifinalen mellom Liverpool og Notthingham Forest, den 15. april 1989, mistet 96 mennesker livet i en av fotballhistoriens verste tribuneulykker.Tragedien førte til at en gransking ble satt i gang, og den såkalte Taylor-rapporten konkluderte med at alle fotballarenaer i Storbritannia måtte bygges om til å ha kun sitteplasser, og at gjerdene rundt banene måtte fjernes for å forhindre at slikt skulle skje igjen. Rapport som ble lagt fram i 1990 konkluderte også med at hovedårsaken til tragedien var sviktende politikontroll og at det ble sluppet inn for mange mennesker. Granskningen av saken i 89/90 og senere i 2014, konkluderte begge med at Liverpool-tilhengerne ikke hadde noe skyld i at lagets supportere ble drept under kampen i 1989. Kilde: Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden