På denne dag – 16. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Det første Rollings stones albumet.
1964 - The Rolling Stones første album ble utgitt i Storbritannia
Deres første album gikk til Nr. 1 to uker senere og ble værende på tabellen i over 40 uker, med 11 uker på som nummer en. The Rolling Stones var i begynnelsen inspirert av amerikansk rhythm & blues, og tok navnet sitt fra Muddy Waters låten "Rollin´ Stone". De fremførte i hovedsak materiale skrevet av andre artister frem til 1964, hvor da Mick Jagger og Keith Richards komponerte «Tell Me» som kom inn på US Top 40, og ble nr. 1 i Sverige dette året. Sangen banet vei for mer egenkomponert musikk i årene som skulle komme.
Harriet Quimby, her avbildet 1911.
1912 - – Harriet Quimby blir den første kvinnen til å fly over den Engelske kanal
Quimby tok av fra Dover, England, på vei til Calais, Frankrike og flyturen tok 59 minutter, før hun landet 40 km fra Calais på en strand i Équihen-Plage, Pas-de-Calais. Hennes prestasjon fikk lite oppmerksomhet i media grunnet dekningen og fokuset på Titanic som sank noen dagen tidligere.
Blomster utenfor Domkirken, Oslo
2012 - – Rettssaken etter terrorangrepene i Norge 2011 starter i Oslo tingrett.
Rettssaken i Oslo tingrett startet den 16. april 2012 og ble avsluttet den 22. juni 2012, ti uker senere. Tingretten avsa sin dom den 24. august 2012 hvor Breivik ble dømt til 21 års forvaring. Ingen av partene anket, og dommen er rettskraftig.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden