På denne dag – 24. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

1940 - Josef Terboven utnevnes til Rikskommissær i Norge
Josef Terboven var Rikskommissær for de okkuperte norske områdene fra 24.04.1940 til 07.05.1945. Terboven begikk selvmord 08.05.1945 på Skaugum i Asker.
1990 - Hubble-romteleskopet skytes opp
Teleskopet ble sendt opp av NASA med romfergen Discovery. Den har siden gått i bane rundt jorda i ca 600 km. høyde og beveger seg i en fart på ca 7500 meter pr. sekund.
Foto: BiblioArchives / LibraryArchives
1953 - Winston Churchill blir slått til ridder
Churchill mottok Hosebåndsordenen i 1953 og kunne deretter titulere seg som Sir Winston. I 1948 ble han også tildelt storkors med kjede av St. Olavs Orden.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden