På denne dag – 26. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: Falcongj from nl
2004 - Magnus Carlsen blir stormester i sjakk
I en alder av 13 år og 148 dager ble Magnus Carlsen den nest yngste stormester gjennom tidene. 9 år senere ble han også verdensmester i sjakk for første gang.
1986 - Tsjernobyl-ulykken
Natt til 26. april 1986 eksploderte én av de fire reaktorene i atomkraftverket i Tsjernobyl, ti mil nord for Kiev i gamle Sovjetunionen. Dette er til dags dato den mest alvorlige atomkraftverk-ulykken verden har sett.
1910 - Bjørnstjerne Bjørnson dør
Bjørnstjerne Bjørnson døde 26. april 1910 i Paris. Han var en norsk dikter, samfunnsdebattant, redaktør, folketaler og teaterpersonlighet.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden