På denne dag – 6. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: Gus Pasquerella
1937 - Hindenburg-katastrofen
6. mai 1937 klokken 18.25 lokal tid tok luftskipet «Hindenburg» fyr da det nærmet seg fortøyningsmasten i New Jersey i USA. Flammene startet ved akterenden og i løpet av 37 sekunder var luftskipet overtent. Av de 97 personene om bord, døde 35 (13 passasjerer og 22 mannskap). En av bakkemannskapene mistet også livet.
Foto: Rosino.
1988 - Torghatten-ulykken
Torghatten-ulykken var en flyulykke som inntraff den 6. mai 1988 da et norsk Widerøe-fly av typen Dash 7 (reg. LN-WFN) styrtet i Torghatten ved Brønnøysund under innflyving til Brønnøysund lufthavn, Brønnøy. Alle 36 ombord mistet livet, noe som gjør det til den dødligste ulykken med et Dash 7-fly.
EPA/Scanpix. Dronning Elizabeth tok Eurostar-toget til åpningsseremonien i Frankrike.
1994 - Togforbindelse mellom Storbritannia og Frankrike
Kanaltunnelen ble høytidelig åpnet av dronning Elizabeth II og president François Mitterrand. Tunnelen er 50,45 km lang, og går under den engelske kanal. Tre parallelle spor forbinder Folkestone i Kent på engelsk side med Coquelles, nord i Frankrike. Kilde: Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden