På denne dag – 11. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Scanpix/AP Photo. Kasparov gir opp mot Deep Blue. Bilde fra video av 6. spill i rematchen.
1997 - Sjakkmester Kasparov taper mot Deep Blue
Deep Blue, en sjakkspillende superdatamaskin fra IBM, vant sjette spill mot russiske Garry Kasparov i deres omkamp. Den ble dermed den første datamaskinen til å slå en verdensmester i sjakk i det klassiske match-formatet.
British Library. Verdens eldste daterte, trykte bok.
868 - Diamantsutraen trykkes
Diamantsutraen er et viktig buddhistisk verk, særlig innenfor Zen-tradisjonen. Den første trykte versjonen ble fremstilt som et tresnitt i Kina, og er datert (tilsvarende) 11. mai 868. Dokumentet regnes som den eldste bevarte, daterte, trykte bok, 600 år eldre enn Gutenbergbibelen. Kilde: Wikipedia.
Ingsoc/Wikimedia (CC BY-SA 3.0). Mynt preget under Konstantin til minne om grunnleggelsen av Konstantinopel.
330 - Ny romersk hovedstad: Konstantinopel
Keiser Konstantin den store innvier sin nye hovedstad i Konstantinopel (dagens Istanbul), og skifter dermed maktsentrum i Romerriket vekk fra Roma. Byen var den største og rikeste i Europa på 400-tallet til 1200-tallet. Konstantinopel var blant annet berømt for sine avanserte forsvarsverk.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden