På denne dag – 13. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Per R. Løchen NTB / Scanpix. Fiolinist Fionnuala Sherry under finalen.
1995 - – Secret Garden vinner det 40. Eurovision Song Contest
Vinnerlåta «Nocturne» er nesten helt instrumental, med en tekst på bare 24 ord. Melodien er komponert av Rolf Løvland, mens Petter Skavlan skrev teksten. Sangen ble framført av duoen Secret Garden, som fikk en viss kommersiell suksess. Albumet der låta var med, «Songs from a Secret Garden», toppet VG-lista samme år.
Scanpix.
1945 - Kronprins Olav og fem statsråder kom hjem til Norge
Den britiske krysseren Devonshire brakte kronprins Olav til Oslo. Bruken av skipet var symboltungt siden det i april 1940 ble brukt til å evakuere kongen, kronprinsen og regjeringen etter det tyske angrepet (se bildet). Skipsklokken fra Devonshire henger i dag i bystyresalen i Tromsø.
AP. Attentatmannens pistol til venstre i bildet.
1981 - Drapsforsøk mot paven
Pave Johannes Paul II ble skutt og alvorlig såret da han ankom Petersplassen. Den tyrkiske attentatmannen Mehmet Ali Agca var medlem av fascistgruppa «Grå ulver». Hånden hans med attentatvåpenet kan ses til venstre på bildet. Ved juletider i 1983 møtte paven Agca i fengselet. Kilde: Wikipedia.org |

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden