På denne dag – 21. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto via Flickr.
1932 - Første kvinne fløy alene over Atlanteren.
Dårlig vær tvinger Amelia Earhart til å lande på bygda i Nord-Irland, etter å ha fløyet alene over Atlanterhavet som første kvinnelige flyger. Hun satte flere andre rekorder og skrev bestselgende bøker om sine erfaringer som pilot. (Samme dato i 1927 landet Charles Lindbergh i Paris etter å ha vært den første til å gjennomføre en slik solotur over Atlanterhavet).
Nasjonalbiblioteket. Nansen og Amundsen feirer ferden med luftskipet «Norge» i 1926.
1924 - Norges Automobilforbund (NAF) stiftet.
Organisasjonen ble stiftet 21. mai 1924, og hadde ved utgangen av 2008 over 500.000 medlemmer. Norges Automobilforbund har i over 80 år gitt ut den populære veiboken, NAF Veibok.
© LucasFilm 1980, via IMDb. Star Wars Episode V.
1980 -
Den andre filmen i den opprinnelige Star Wars-trilogien hadde premiere over hele USA denne dagen. The Empire Strikes Back fikk blandet mottakelse da den kom, men har siden vokst i anseelse. Filminnspillingen begynte på Hardangerjøkulen nær Finse i Norge året i forveien. Her ble flere av scenene fra «isplaneten Hoth» tatt opp.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden