På denne dag – 28. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

1900 - Første elektriske bytog-terminal
Gare d'Orsay ble første elektriske bytog-terminal i verden da den åpnet i Paris 28. mai 1900. Etter nedleggelsen som stasjon ble bygget gjenåpnet 1986, da som Musée d'Orsay. I dag regnet som et av verdens mest kjente kunstmuseum.
1940 - Belgia overgir seg til Nazi-Tyskland
Slaget om Belgia varte over 18 dager mai 1940, og endte med den tyske okkupasjonen av Belgia. Offensiven var ledd i den større planen om å hærta Frankrike. Se også: Tapt anti-Hitlerfilm funnet igjen i Belgia
Nattverden, Leonardo Da Vinci.
1999 - «Nattverden» ferdig restaurert etter 22 år
Fra 1978 til 1999 ble et større restaureringsprosjekt gjennomført på Leonardo Da Vincis berømte maleri. Man ønsket å stabilisere maleriet, og utbedre skader forårsaket av smuss og forurensning. Maleriet kan ses i Santa Maria delle Grazie, Milano. Les også: Forsker: – Mona Lisa er dame og mann

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden