På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Elsykkel til dame: Dette kjennetegner sykkel til dame

Bilde av dame som står med en elsykkel til dame fra Buddy Bike. Hun har på seg en hvit bluse, dongeribukser og en blå sykkelhjelm og står med elsykkelen sin på en gressplen med et vann i bakgrunnen i sol og sommervær. Vi forklarer hva som kjennetegner en sykkel og elsykkel til dame!
Elsykkel til dame kjennetegnes av komfort! Vi forklarer hva som kjennetegner elsykkel til dame og hvordan de skiller seg fra andre elsykler, vi avslører også hvilken elsykkel til dame som er best i test i 2023.

Komfort er et av kjennetegnene på sykkel til dame. Vi forteller hva som er typisk for elsykkel til dame og hvilke som er best i test i 2023!

Elsykkel til dame er en sykkel som på ingen måte bare passer til dame, men som passer alle som er ute etter komfort! De kjennetegnes nemlig med mer komfort enn en herresykkel. Dette fordi de ofte har et lavere innsteg, mer behagelig sete og en mer oppreist sittestilling enn herremodellene.

Under skal vi prøve å sammenfatte forskjellen, så blir det forhåpentligvis valget om hvilken type elsykkel du skal kjøpe, og om det er de som kalles damesykler, som passer best til deg.

Her samler vi alt vi skriver om elsykkel, og alt fra best i test-avsløringer, til smarte tips og produktanbefalinger.

Best i test: Rimeligere elsykkel i 2024
Momas Neutron 2024

Momas Neutron 2024

Sjekk prisen her

Dette er forresten årets elsykler til dame som er best i test i 2024!

Som nevnt har elsykkel til dame ofte noen spesifikke kjennetegn og her er designet som ofte assosieres med elsykkel til dame:

  1. Lavere innsteg: Mange elsykler for damer har en lavere eller det som ofte kalles «step-through»-ramme, som gjør det enklere å stige på og av sykkelen.
  2. Kortere avstand mellom sete og styre: Fordi damer ofte er lavere enn menn er damesykler laget med en kortere avstand mellom sete og styre.
  3. Smalere styre: Damenes modeller kan også ha et smalere styre for å passe litt kortere armer.
  4. Komfortabelt sete: Setet på elsykler til dame kan også være litt bredere og kortere for å passe kvinners anatomi bedre. Polstring og form på disse kjennetegnes gjerne også med mer komfort.

Det er verdt å merke seg at skillet mellom herre- og damesykler har blitt mer flytende over tid, og mange sykler markedsføres nå som unisex. Dette er fordi ergonomi og komfortbehov kan variere sterkt mellom individer uavhengig av kjønn. Det er derfor viktig å prøvekjøre flere modeller og finne den som føles best for deg personlig, uavhengig av hvordan den er markedsført.

Elsykkel til dame og herre: Disse er best i test i 2024 

Les mer på våre temasider: