På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Fulldempet elsykkel: Disse er best i test i 2024

Bilde av demping fremme på en svart elsykkel. Sykkeen står ute på en greusvei ved en gressplen med blå himmel, sol og en dam i bakgrunnen. Vi har funnet frem fulldempede elsykler til dame og herre som er best i test i 2024 fra merker som Specialized, Trek, Pivot og Scott. En fulldempet elsykkel er gjerne av typen terrengsykkel og skiller seg fra hardtail-sykler ved at de har demper både foran og bak.
Vurderer du en fulldempet elsykkel? Vi har funnet modellene som er best i test i 2024. Dette er sykler med skikkelig demping fra velkjente merker som Giant, Specialized, Trek, Pivot og Scott. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Ser du etter en skikkelig god fulldempet elsykkel? Disse, fra merker som Giant, Specialized, Trek, Pivot og Scott, er best i test i 2024!

Er du av typen som liker at sykkelturen er litt ekstra utfordrende, fartsfylt og humpete? Langt fra alle elsykler tåler en ordentlig tur i skog og mark, og det er her fulldempede elsykler kommer inn i bildet. Disse gjør det utrolig morsomt å sykle på sti og i utmark. Vi har funnet et knippe modeller som alle er best i test i 2024!

Her samler vi alt vi skriver om elsykkel, og alt fra best i test-avsløringer, som denne, til smarte tips og produktanbefalinger.

Beste budsjett fulldemper: Terrengsykkel fra Giant

Beste billige, eller budsjett-terrengsykkel som også er elektrisk er i følge MBR Giant 24 Stance E+ 1 29 Pro. De skryter av en elsykkel hvor du får mye for pengene, som har et brukervennlig display, god grep i terrenget, god komfort og som gir selvtillit ute i løypene.

terrengsykkel
Giant 24 Stance E+ 1 29 Pro

Giant 24 Stance E+ 1 29 Pro

Sjekk prisen her

Fulldempet Specialized-elsykkel «Turbo Levo Comp» er best i test i 2024

El-terrengsykkelen Specialized Turbo Levo Comp Alloy blir kåret til best i test i 2024 hos både Gearjunkie og Outdoorgearlab. Og mens Gearjunkie kårer den elektriske sykkelen til den beste terrengsykkelen av de alle, overbeviser sykkelen igjen Outdoorgearlab som for fjerde året på rad plasserer sykkelen øverst på pallen sin.

– Vi fant ikke mye vi ikke likte med Turbo Levo Comp, skriver de etter å ha testet sykkelen og skryter av «en veldig imponerende rekkevidde og effekt».

Specialized Turbo Levo Comp Alloy

Specialized Turbo Levo Comp Alloy

Sjekk prisen her

På jakt etter en annen type elsykkel? Disse elsyklene er best i test i 2024!

Beste fulldempede terrengsykkel med lav vekt i 2024: Trek Fuel EXe

Det er Outdoorgearlab som mener at Trek Fuel EXe 8 GX er den beste terrengsykkelen med lav vekt.

– Den har vært favoritten vår i flere år, skriver nettsiden om den fulldempede elsykkelen. Dette begrunner de med en sykkel som til tross for at den er en elektrisk sykkel og derfor også tyngre, oppfører seg mest som en vanlig terreng og stisykkel – av alle de har testet. De skryter også av justeringsmuligheter og rekkevidden på sykkelen.

lettvekter
Trek Fuel EXe 9.5

Trek Fuel EXe 9.5

Pris nå: kroner hos

Ser du etter en elsykkel som er både komfortabel og funksjonell? Elsykkel til dame: Disse er best i test i 2022 og 2023.

Beste elektriske lettvekter: «Pretty badass machine» fra Pivot

Fra Pivot kommer dette råskinnet, som er en favoritt hos mange testere. Theloamwolf.com kaller den en «pretty badass machine», og skriver:

-Pivot har gjort en skikkelig god jobb med å lage en kapabel langdistanse elsykkel som gir aggressive utholdenhetskjørere et sykkel-alternativ de virkelig bør vurdere. Morsom, leken, stabil og imponerende selvsikker bakdemping på selv det mest humpete terreng – godt jobba.

Britiske Mountainbikereview gir den prisen «beste elektriske lettvekt-mountainbike», og skryter av dynamisk styring og at den funker bra både med og uten motor.

Vurderer du å heller gå for en enda mer allsidig terrengsykkel, og en sykkelen som er enda mer fremkommelig uansett vær og vind? Dette kjennetegner en elektrisk fatbike!

«Pretty badass» lettvekter
Pivot Shuttle LT Ride

Pivot Shuttle LT Ride

Sjekk prisen her

Specialized Turbo Levo Carbon: Best i test fulldempet el-terrengsykkel

Det finnes mange gode test-tilbakemeldinger der ute, men ikke mange kan måle seg med denne best i test-begrunnelsen gitt av MBR etter å ha testet Specialized Turbo Levo Carbon:

– Det er mange grunner til at den vant – en jevn lydløs motor, omfattende størrelsesområde, agressiv, tilpasningsdyktig rammegeometri, morsom håndtering, ryddig integrasjon og et batteri som er enkelt å fjerne – men den virkelige grunnen til at den vinner er det at den er kjempemorsom å sykle, skryter de av den fulldempede elsykkelen.

el-terrengsykkel
Specialized Turbo Levo Carbon Smoke/Black, S4

Specialized Turbo Levo Carbon Smoke/Black, S4

Pris nå: kroner hos

Hva er en fulldempet elsykkel?


En fulldempet elsykkel er en elektrisk sykkel utstyrt med demping både foran og bak. Denne utformingen bidrar til å absorbere støt og ujevnheter fra terrenget, noe som gir en mer komfortabel og kontrollert kjøreopplevelse, spesielt i utfordrende terreng som stier, fjellveier og skog.

Fulldempede elsykler er spesielt utformet for terrengsykling, og fjæringssystemet gir bedre grep og kontroll på ujevne og utfordrende stier. Foran har de en dempegaffel, som er en fjærende mekanisme som er festet til sykkelrammen og gaflene, og hjelper til med å absorbere støt fra forhjulet. Bak har de en demper, vanligvis plassert mellom bakrammen og bakhjulet, som absorberer støt fra bakhjulet. Her kan du lese mer om hva som kjennetegner fulldempede elsykler, og hva som skiller dem fra andre dempede sykler, som en hardtail for eksempel.

Elsykkel 2024: – Revolusjonerende nyheter!

Dette bør du tenke på om du skal kjøpe fulldempet elsykkel

  1. Fjæringssystem: Sjekk kvaliteten og effektiviteten til fjæringssystemet på sykkelen. En god dempegaffel foran og en pålitelig bakdemper er avgjørende for å håndtere ujevnt terreng og gi en jevn og komfortabel sykkelopplevelse. Se etter dempere fra anerkjente produsenter med et godt rykte.
  2. Motorsystem: Undersøk motoren og dens egenskaper. Sjekk hvor motoren er plassert (navmotor eller krankmotor). Krankmotorer er gjerne kraftigere, mer driftsikre og har et mer sentrert tyngdepunkt.
  3. Batterikapasitet: Vurder batterikapasiteten og rekkevidden til elsykkelen. Batteriets kapasitet bestemmer hvor langt du kan sykle på en enkelt lading. Sørg for at batteriet har tilstrekkelig kapasitet til å møte dine behov, spesielt hvis du planlegger lange turer eller terrengsykling i utfordrende terreng.
  4. Ramme og geometri: Sørg for at sykkelrammen passer til din kroppsstørrelse og kjørestil. Rammen bør være solid, stiv og godt konstruert for å tåle belastningen fra terrengsykling. Geometrien på rammen kan påvirke sykkelens håndtering og stabilitet, så prøv å finne en geometri som passer dine preferanser og behov. Sjekk bikester.no sin størrelsesguide her.
  5. Komponentkvalitet: Vurder kvaliteten på komponentene på sykkelen, for eksempel girsystemet, bremser, hjulsett og sete. Pålitelige og holdbare komponenter vil bidra til en bedre sykkelopplevelse og redusert behov for vedlikehold og utskiftning.

Les mer på våre temasider: