På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Hvor finner jeg rammenummeret på sykkel og elsykkel?

(Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Lurer du på hvor du finner rammenummeret på sykkelen i det du står der og skal registrere sykkelen i sykkelregisteret? Vi viser deg hvor du finner det!

Har du kjøpt deg ny sykkel? Da har du kanskje hørt snakk om å registrere rammenummeret hos NAF? Når du registrerer rammenummeret ditt både reduserer du sjansen for at den blir stjålet og gjør det mer sannsynlig at du får den tilbake om den har blitt det.

Mer om hvorfor du bør registrere rammenummeret på sykkelen eller elsykkelen din, hvor du finner rammenummeret på sykkelen din, og hvor du gjør det, svarer vi på under!

Er du på utkikk etter flere visste du at-saker og inspirerende artikler om sykkel? Les alt i vårt store utvalg av sykkel-guider.

Hvor finner jeg rammenummeret på sykkelen?

(Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Her avslører vi alle typer sykler som er best i test i 2024!

Først og fremst så skal du på de aller fleste sykler se etter et inngravert nummer som befinner seg et sted på sykkelen. Akkurat hvor på sykkelen det befinner seg er forskjellig fra sykkel til sykkel, og fra produsent til produsent, men det befinner seg ofte på sykkelens ramme, styre eller girkasse. I noen tilfeller kan det også være inngravert mellom pedalene på rammen under sykkelen.

Tips: Sliter du med å finne rammenummeret på akkurat din sykkel kan det være lurt å gå over med en klut for å sikre at du klarer å finne det. I tillegg har gjerne produsenter av sykler en fin beskrivelse av hvor de har plassert rammenummeret på syklene sine, så å ta et lite Google-søk etter «rammenummer sykkel» og produsentens navn kan også gjøre letingen enklere!

Eksempel: «rammenummer sykkel Diamant sykkel».

Disse sykkelhjelmene gir best beskyttelse og er best i test i 2024.

Hvorfor bør du registere sykkelen?

  1. Så fort du har registrert sykkelen i ditt navn gjør du det vanskeligere for andre å selge den videre om den blir stjålet. 
  2. Finner Politiet eller forsikringsselskapet sykkelen vil de også kunne finne deg som eier og kunne returnere sykkelen til deg.
  3. Egenandelen ved tyveri kan også så mye som halveres om den er registrert i et FG-godkjent sykkelregister. 

Hvor kan man registrere sykkelen?

Selve registreringen av rammenummeret til sykkelen kan du blant annet gjøre hos NAF. Om du bare skal registrere sykkelen, uten videre medlemskap, i NAF sitt sykkelregister så koster dette 199,- per år, per sykkel.

Dette må du vite om forsikring av elsykkel.

Les mer på våre temasider: