Aktiv

Pakkeliste til fjellturene i sommer: Dette må du ha med i tursekken

Bilde av Runa Sommerfelt Ovenstad, vår egen turentusiast, som sitter på en stein i ett fjelllandskap i Norge en sommer. På seg har hun en fargerik egenstrikket strikkegenser, og ved foten står en blå tursekk. Runa forteller hva du må ha med i tursekken om du planlegger fjellturer i sommer!
Vi har snakket med vår egen tur-entusiast Runa som forteller hva du må ha på pakkelisten og i tursekken om du planlegger en fjelltur i sommer. Hun deler også med seg av sine favoritt-fjellturer om sommeren!

Planlegger du en fjelltur i Norge eller utlandet i sommer? Da er det viktig å ha med seg riktig utstyr! Vi har snakket med tur-entusiasten som forteller hva du må ha med deg i tursekken!

Når sommeren nærmer seg, åpner fjellene opp for spektakulære fjellturer, men enten du er en erfaren fjellvandrer eller en nybegynner som ønsker å omfavne naturen, er det viktig å være godt forberedt før du legger ut på en fjelltur.

Bilde av Runa Sommerfelt Ovenstad på toppen av et fjell på Offersøykammen i Lofoten. Smilende mot kamera i en rosa te-skjorte og med en vakker solnedgang i bakgrunnen. Runa forteller hva du må ha på pakkelisten når du skal på fjelltur i sommer i tillegg til å dele sine beste tips og favoritt-fjellturer i Norge.
De senere årene har Sommerfelt Ovenstad sin lidenskap for fjellvandring bare vokst, og om vinteren finner man henne ofte på toppen av fjellene med randonee-ski på beina.

En nøye planlagt pakkeliste kan være nøkkelen til en god turopplevelse, og den kan sørge for at du er rustet for varierende værforhold og uforutsette situasjoner. Vi har forhørt oss med vår egen tur-entusiast Runa Sommerfelt Ovenstad som forteller hva det er viktig å ha med seg på fjellturene i sommer om du vil utforske fjellene med trygghet, vel vitende om at du har alt du trenger i ryggsekken.

Her samler vi alle saker vi skriver om fjellturer, og alt fra turtips til anbefalinger til turtøy!

Dette må du ha i tursekken på fjellturene i sommer

Under har vår tur-entusiast Runa samlet sine tips til hva du må ha med deg i sekken om du drar på fjelltur i sommer. Lenger ned i saken deler hun også sine favoritt-fjellturer om sommeren!

  • Vannflaske, ha nok vann til å holde deg hydrert gjennom dagen. Går du forbi elver i fjellet kan du fylle vann underveis.
  • Mat, ta heller med for mye mat enn for lite. Energibarer, frukt eller annen snacks.
  • Plaster og gnagsårplaster
  • Mobiltelefon
  • Solbriller 
  • En lett vindtett jakke og lue. Husk at det kan blåse godt i fjellet, og være kaldt på sommeren også, særlig på fjelltopper.

Her forteller vi forresten hvordan du velger riktig tursekk til turen.

Før du går: Husk solkrem å sjekke værmeldingen og å si ifra til noen hvor du går.

Runas trygge favoritt-fjellturer om sommeren

Bilde av Runa Sommerfelt Ovenstad som står på toppen av et fjell med utsikt over skyer og andre fjell. Runa har gitt oss sine beste tips til hva du må ha på pakkelista om du planlegger fjellturer i sommer. Hun avslører også sine favoritt-fjellturer i Norge!
Sommerfelt Ovenstad har vært en ivrig turgåer siden barndommen og foreldrene dro henne ukentlig med ut på eventyr i naturen.

Runa forteller at hun er veldig glad i Nord-Norge, og har derfor tilbragt alle de siste somrene sine der.

– 30 minutter fra Bodø ligger perlen Mjelle, her anbefaler jeg dere å ta med telt og legge dere på Mjellestranda. Rett før solen går ned burde du gå Mjelletinden. Det er en av de mest spektakulære utsiktene jeg noensinne har opplevd!

Hun legger til at i Lofoten er Offersøykammen, Mannen og Reinebringen favoritter og forteller at hun hver sommer utforsker fjellområdene i Norge. Da finner du henne vandrende i alt fra de nordlige regionene til Midt-Norge. Runa valgte også friluftsliv-linje på folkehøyskole, og med dette og all egen erfaring har hun et godt grunnlag for å anbefale det du trenger av essensielt utstyr, som alltid bør finnes i sekken, før du begir deg ut på tur.

Ferie i Nord-Norge: Disse 6 perlene må du se!

Les mer på våre temasider: