På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Så enkelt gjør du din vanlige sykkel om til en elsykkel

Bilde av person med sort sykkel med el-motoren som gjør din vanlige sykkel om til elsykkel på 1-2-3: Zip Force. Dette kan gjøres på sykkel til både dame og herre!
Med enkle grep og elmotor kan du selv gjøre om sykkelen din til elsykkel på 1-2-3. Vi viser hvordan! (Foto: Smartasaker.no)

Leter du etter en billig elsykkel fordi du synes det kan bli litt dyrt med en ny? Denne el-motoren gjør din vanlige sykkel om til elsykkel!

Kunne du tenke deg elsykkel uten den store utgiften den vanligvis er? Den svenske innovatøren Måns Bengtsson fikk ideen til en bærbar motor da veien hans til jobb ble betydelig lengre. I stedet for å kjøpe en helt ny elsykkel, begynte han å tenke på en mer holdbar løsning som gjorde at han fortsatt kunne sykle på sin gamle sykkel. Han oppfant da denne geniale el-motoren til sykkel som gjør din vanlige sykkel om til en elsykkel på 1-2-3.

Dette er også en genial løsning for deg som gjerne vil kunne bytte på å sykle på elsykkel og vanlig sykkel, da den enkelt kan tas av og på sykkelen din etter behov. Vi forklarer!

Her finner du alt vi skriver om elsykkel, inkludert tester, guider og smarte tips og triks.

Elsykkel ved hjelp av en sterk el-motor og kraftig batteri

Venstre: Bilde av person med sort sykkel med el-motoren som gjør din vanlige sykkel om til elsykkel på 1-2-3: Zip Force i handen. Høyre: Bilde av sort sykkel med el-motoren som gjør din vanlige sykkel om til elsykkel: Zip Force.
El-motoren monterer du enkelt på din helt vanlige sykkel. (Foto: SmartaSaker)

Målet til Bengtsson var å kombinere en sterk motor med et kraftig batteri. Samtidig skulle el-motoren være liten, slik at han enkelt kunne ta den av og på for å minimere risikoen for tyveri.

Elsykkel med elsykkel-motor på 1-2-3

El-motoren til Zipforce passer de fleste sykler og er lett å både feste og ta av. Den gjør det lettere å tråkke og lar deg gjøre om din vanlig sykkel til elsykkel på 1-2-3.

Når du kjøper Zipforce får du et komplett sett med en motor, lader, trådløse pedalsensorer, sykkelfeste, 1 ås garanti og manual – alt du trenger for å sykle av sted med din nye elektriske sykkel.

Motoren kommer nå i to forskjellige typer, Slim og Distance, hvor Slim har fokus på at den skal være liten og lett mens Distance har en lang rekkevidde.

Her har vi tidligere avslørt hvilke elsykler som er best i test i 2024!

Zipforce Slim: El-motoren som er lettest i vekt

Slim er den letteste el-motoren fra Zipforce og veier kun 2 kg. Her får du med fulladet batteri en rekkevidde på opptil 40 km. Batteriet lades også helt fullt på bare 2,5 timer.

Slim
El-motor til sykkel: Zipforce Slim

El-motor til sykkel: Zipforce Slim

Motor: 250W
Batteri 22,2V: 9,6 Ah/211Wh
Rekkevidde min./maks.: 20 km/40 km
Vekt motor: 2 kg
Sjekk prisen her

Zipforce Distance: Til pendling og langturer

Dette er elsykkel-motoren for deg som skal sykle langt. Kanskje pendler du til jobb eller skole? Eller liker du kanskje å ta deg en langtur på sykkel?

Distance har nemlig lengst rekkevidde av alle Zipforce-modellene. Et fulladet batteri gir deg opptil 70 km rekkevidde. Batteriet lades helt fullt på ca. 4 timer.

Ekspertens tips: Hva slags sykkel bør du velge?

Distance
Elmotor til sykkel fra Zipforce

Elmotor til sykkel fra Zipforce

Motor: 250W
Batteri 22,2V: 16 Ah/350Wh
Rekkevidde min./maks.: 30 km/70 km
Vekt motor: 2,9 kg
Sjekk prisen her

Skift mellom vanlig sykkel og elsykkel med portabel el-motor

Bilde av person på sort sykkel med el-motoren som gjør din vanlige sykkel om til elsykkel på 1-2-3: Zip Force
Zipforce el-motor som gjør din vanlige sykkel om til elsykkel er enkel å både ta av og på sykkelen etter endt sykkeltur.

Siden motoren er såpass enkel å ta av og på, så kan du selv bestemme når du ønsker å sykle med egen benkraft eller når du ønsker å få litt hjelp på veien. Sensorer på pedalene registerer når du tråkker på pedalene og motoren starter. 

Med Zipforce skifter du kjapt mellom vanlig sykkel og elsykkel fordi el-motoren er lett å ta av og på sykkelen. Motoren passer også de fleste sykler og kan dermed gjøre de fleste typer sykler om til elsykler. Motoren tåler godt regn, og fordi den er så enkel å ta av sykkelen når du er ferdig med sykkelturen, kan du også enkelt forhindre tyveri. 

Er du på utkikk etter en vanlig, men billig elsykkel? Her finner du gode, men billige elsykler til under 20 000,-.

Gjennomgått omfattende elsykkel-tester

Zipforce har gjennomgått flere omfattende tester og er CE-merket etter EUs elsykkeldirektiv. Elsykkelen oppfyller samtlige krav gjeldende motor, batteri, styreelektronikk, lading, hastighet m.m.

Du får også en medfølgende app til motoren hvor du kan følge med på både statistikk og innstillinger.

Disse elsyklene til dame er best i test i 2024!