På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig

Drivhus: Her finner du alt du trenger å vite for å lykkes

Sammensatt av to bilder. Bilde 1 er av hageekspert Espen Skarphagen som holder oliventrær. Bilde 2 viser insiden av et drivhus med frodige planter. er har vi samlet alt du trenger å vite for å både bygge, dyrke, plante og lykkes med drivhus. Skarphagen er også snart aktuell som ny dommer i Sommerhytta, hvor han vil overta for Finn Schjøll.
Hageekspert Espen Skarphagen gir deg sine beste tips til hvordan man lykkes med drivhuset. Vi har samlet alt du trenger å vite om drivhus, fra hvordan bygge selv til hvordan dyrke i drivhus. (Foto: Espen Skarphagen)

Vi har samlet alt du trenger å vite om drivhus på ett sted. Her finner du alt fra hvordan du bygger drivhus selv til hvordan dyrke i drivhus.

Våren er endelig tilbake, og snart vil blomstene begynne å vise sin ankomst. Dette betyr at det også er på tide å starte å tenke på drivhus.

Drivhus er perfekt til deg som ønsker å dyrke dine egne grønnsaker, urter og blomster. Veksthuset vil være med på å skape det optimale vekstforholdet til plantene dine, noe som gjør at du har den beste forutsetningen for å lykkes med dyrkingen.

Vi har samlet all informasjonen du trenger for å komme i gang med drivhus-drømmen. Enten du allerede har drivhus, skal kjøpe nytt, er en erfaren dyrker, eller nybegynner, vil du finne nyttige tips og triks her.

Her finner du flere artikler om drivhus.

Vår hageekspert forklarer hvordan du lykkes

Bilde av Espen Skarphagen med stort smil og i i blomstrete skjorte i hagen sin.
Hageekspert Espen Skarphagen gir deg sine beste tips og triks til hvordan man lykkes med drivhus.

Sammen på laget vårt har vi hageekspert og blomsterdekoratør Espen Skarphagen. Han har flere års erfaring og utdannelse innen blomster, og kan derfor gi deg de beste rådene på hvordan man lykkes med drivhus-drømmen.

Skarphagen står bak bloggen skarpihagen.no, som er en kilde for inspirasjon og ideer til hage og uterom. Han har også skrevet boken «Skarp i hagen – hage gjennom livet med gjenbruk, bærekraft og deling», samt leder han podcasten «Grøntpodden – for deg som er helt grønn» sammen med Marianne Heen Johnsgård. Skarphagen er også snart aktuell som ny dommer i Sommerhytta, hvor han vil overta for Finn Schjøll.

Noe du lurer på om drivhus som vi ikke har skrevet om? Send meg gjerne en epost på marie.henriksen@startsiden.no om hva du ønsker å vite om drivhus.

Hvordan sette opp drivhus

Bilde av stort, sort drivhus under konstruksjon, med stiger og embalasje, i hage. Her har vi samlet alt du trenger å vite for å både bygge, dyrke, plante og lykkes med drivhus.
Vi gir deg de beste tipsene til hvordan sette opp drivhus. (Foto: Espen Skarphagen)

Her finner du en samling av artiklene våre som handler om å sette opp et drivhus. Du vil finne flere nyttige tips, som for eksempel finne rett plassering og svarene du trenger i forhold til byggesøknad til kommunen.

  • Er drivhus søknadspliktig? Før man setter opp et drivhus i hagen er det lurt å sjekke reglene i forhold til byggesøknad til kommunen. Vi forteller deg hva reglene er for å sette opp drivhus i hagen.
  • Valg av plassering for drivhuset er også viktig for å få best mulig vekst. Visste du for eksempel at det finnes en spesiell vei som er anbefalt når du skal plassere drivhuset? Her kan du lese om hvordan finne den rette plasseringen av drivhuset.
  • Det er også populært med drivhus som er plassert på pallekarmer. Det er mulig å bygge et selv, eller kjøpe et minidrivhus som passer på pallekarmene. Her finner du lese om hvordan bygge et minidrivhus på pallekarmer.

Hvordan dyrke i drivhus

Flott og frodig drivhus med planter og krukker hos Espen Skarphagen. Her har vi samlet alt du trenger å vite for å både bygge, dyrke, plante og lykkes med drivhus.
Hageekspert Espen Skarphagen gir deg de beste tipsene til hvordan dyrke i drivhus. (Foto: Espen Skarphagen)

Når drivhuset er satt opp er det på tide å tenke over hva man ønsker å dyrke i det. Her har vi samlet flere nyttige tips til hvordan du lykkes med dyrking i drivhuset.

Tips og triks til drivhus

Tre bilder ved siden av hverandre. Bilde én viser et redskap som henger på hageslangen som henger på en husvegg. Det er en hånd som strekker seg ut med en telefon. Bilde to viser en blond dame med en stor vannkanne i et drivhus som fyller på et selvvanningssystem. Bilde tre viser en rund fuktighetssensor i jorden med grønne planter rundt. Her har vi samlet alt du trenger å vite for å både bygge, dyrke, plante og lykkes med drivhus.
Det finnes flere geniale produkter som vil gjøre drivhus-hverdagen enklere. Vi har samlet flere tips og triks vil hjelpe deg med å lykkes. (Foto: Grønt Fokus)

Det finnes flere nyttige redskaper og flere tips til hvordan man kan oppnå suksess med drivhus. Her finner du smarte redskaper og tips til hvordan du forlenger drivhusets levetid.

  • Det finnes flere nyttige hjelpemidler som gir deg den beste forutsetningen til å lykkes med dyrkingen i drivhuset. Sammen med Skarphagen har vi samlet flere produkter du kan dra nytte av. Sjekk ut disse geniale produktene til drivhus.

Noe du lurer på om drivhus som vi ikke har skrevet om? Send meg gjerne en epost på marie.henriksen@startsiden.no om hva du ønsker å vite om drivhus.