På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig


Hvordan holde mus og rotter unna hus og hage

Mus på gul bakgrunn
Mus er irriterende å ha i hus. Vi gir deg rådene om hva du bør gjøre for å bli kvitt dem og hva du kan gjøre for å unngå å få mus i hus og hage. (Foto: Colourbox)

Muselort i hus og hage er aldri et kjærkomment tegn, men det finnes råd. Her er våre 6 beste tips for å unngå rotter og mus i hjemmet:

Rotter og mus er kanskje noen av våre minst likte skadedyr, og vi vil helst ikke ha dem i hverken hage eller hus. Kjerringrådene og tipsene er mange og spenner fra salmiakk til eddik og sement. Her har vi listet opp 6 effektive tips som både forebygger og fjerner smågnagerne:

1. Lukk søppelkasser og kompost. 

For å forebygge gnagerbesøk i nærmiljøet bør du alltid ha lokk på søppelkasser og kompost. Har du en åpen kompostbinge kan du vurdere å gå til anskaffelse av en lukket kompost.

Frykter du flere skadedyr får du flere tips til hva du kan gjøre for å unngå flere forskjellige skadedyr i hus og hage her.

Biohort Monami kompostbeholder mørkegrå metallic 102 x 102 x 86 cm

Biohort Monami kompostbeholder mørkegrå metallic 102 x 102 x 86 cm

Pris nå: 11 177 kroner hos Megaflis
Her får du den til laveste pris

2. Fjern nedfallsfrukt 

(Foto: Colourbox.com)

For å påse at ikke de små gnagerne har flust av godsaker å kose seg med i hagen er det også viktig å fjerne nedfallsfrukt fra eventuelle frukttrær eller busker i hagen din.

Har du rester av nedfallsfrukt du ikke får brukt opp kan du levere det til epleslang.com eller til ditt lokale mottak av hageavfall.

7 tips: Hvordan sikre at du får en fin hage

3. Ingen mat i do eller vask

Det er også veldig viktig å ikke kaste matrester i toalettet eller i kjøkkenvasken. 

4. Tett igjen sprekker

Tett igjen sprekker i vegger og grunnmur, slik at mus og rotter ikke kommer seg inn i boligen din. Mus er eksperter på å komme seg inn små hull, så alle sprekker på mer en 6mm må tettes eller dekkes til. Her kan du benytte deg av musebånd eller stålull opp under kledning.

Gnagerstopp stålull 0,5m

Gnagerstopp stålull 0,5m

Pris nå: 95 kroner hos Stick
Her får du den til laveste pris

Sliter du med flere skadedyr? Her får du tipsene til hvordan du blir kvitt maur i hus og hage

5. Ultralydskremsler

Det har lenge vært populært med såkalte ultralydskremmere som ved hjelp av supersoniske bølger, som vi mennesker ikke merker noe til, skremmer mus slik at de holder avstand. Det finnes også lignende hjelpemidler mot jordrotter og edderkopper. Frykter du bunsnegleinvasjon? Slik blir du kvitt brunsnegler i hagen.

Green it ultralydskremmer mot mus rotter og andre skadedyr

Green it ultralydskremmer mot mus rotter og andre skadedyr

Pris nå: 299 kroner hos Megaflis
Her får du den til laveste pris

6. Kombiner med musefeller

Dersom du velger å bruke ultralyd for å holde mus unna boligen din, er det anbefalt å kombinere de med enkle musefeller.

Rapp Musefelle tre

Rapp Musefelle tre

Pris nå: 39 kroner hos Bilpleiekongen
Her får du den til laveste pris

For med både ultralyd og feller som dreper musa, skaper du så mye ubehag og frykt at de små gnagerne holder seg borte i lang tid. Du kan også legge ut små poser med mynte på steder du ikke vil ha besøk av skadedyrene. Lukten, som er behagelig for mennesker, er frastøtende for mus og andre gnagere.

Det er ikke lov å sette ut ubeskyttet rottegift for å forebygge rotteinvasjon, men du kan sette ut rottefeller hvis du vet at du har rotter i hus.

Victor Elektrisk rottefelle

Victor Elektrisk rottefelle

Pris nå: 799 kroner hos Kjell & Company
Her får du den til laveste pris

Dersom rotte- eller skadedyrproblemene er for store til at du kan håndtere dem selv, bør du alltid tilkalle et skadedyrfirma som kan hjelpe deg.

Nyttige lenker:

Les mer på våre temasider: