På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig

Iskremmaskin: Disse er best i test

Iskremmaskin best i test: Bilde tatt ovenfra og ned i en iskremmaskin.
Er du glad i iskrem? Da bør du vurdere å skaffe deg en iskremmaskin! Vi har funnet 4 som er best i test. (Foto: Bakeren og kokken)

Glad i iskrem? Vi har funnet 5 iskremmaskiner som alle er best i test, og som lager litervis med herlig iskrem!

At vi nordmenn er glad i å spise is, er ingen hemmelighet. Ifølge en Dagens Næringsliv-artikkel fra 2017 spiser vi samlet om lag 60 millioner iskrem i året. Det er ikke akkurat lite for et land med en befolkning på knappe 5 og en halv millioner innbyggere.

Så er det jo ikke særlig rart at vi storkonsumerer den kalde fristelsen, heller. Iskrem er kjempegodt, og kanskje spesielt på en varm sommerdag. Spesielt billig er derimot ikke en boks med iskrem av god kvalitet, men med en iskremmaskin kan du enkelt og rimelig lage iskrem hjemme, og i tillegg med nøyaktig de ingrediensene du selv ønsker!

Visste du at vi har en hel samleside full av best i test-artikler?

Dette bør du tenke på om du skal kjøpe iskremmaskin:

  1. Kapasitet: Vurder hvor mye iskrem du ønsker å lage på en gang. Hvis du har planer om å lage store mengder iskrem, bør du se etter en maskin med en større kapasitet. Mindre modeller er mer egnet for mindre porsjoner.
  2. Type maskin: Det er forskjellige typer iskremmaskiner tilgjengelig, inkludert manuelle modeller, elektriske modeller og modeller med kompressorer. Manuelle modeller krever manuell omrøring, mens elektriske og maskiner med kompressorer tar seg av omrøringen automatisk. Velg en type som passer dine behov og preferanser.
  3. Tid og hastighet: Sjekk hvor lang tid det tar for iskremmaskinen å lage ferdig en porsjon iskrem. Noen modeller kan lage iskrem raskt, mens andre kan ta lengre tid. Hastigheten kan være viktig hvis du ønsker å lage iskrem raskt eller har begrenset tid til rådighet.
  4. Frysemetode: Iskremmaskiner bruker enten en frysebolle som må fryses på forhånd eller en innebygd kompressor som kjøler ned iskremen. Hvis du velger en modell med en frysebolle, må du huske å fryse bollen på forhånd, noe som kan ta tid. Maskiner med innebygd kompressor gir deg muligheten til å lage iskrem når som helst uten å måtte forhåndsfryse noe.
  5. Brukervennlighet: Sørg for at iskremmaskinen er enkel å bruke og rengjøre. Den bør ha tydelige kontroller og være brukervennlig, slik at du kan nyte prosessen med å lage iskrem uten unødvendig stress.
  6. Tilleggsfunksjoner: Noen iskremmaskiner kommer med ekstra funksjoner, for eksempel timer, automatisk avstengning, forskjellige hastighetsinnstillinger eller mulighet til å lage forskjellige typer frosne desserter som sorbet eller italiensk gelato. Tenk på hvilke funksjoner som er viktige for deg og velg en maskin som har disse.

Glad i kalde fristelser? Slik lager du en herlig hjemmelaget limonade!

Disse iskremmaskinene er best i test:

Vi har gjort et dypdykk i det som finnes av iskremmaskin-tester utført av troverdige redaksjonelle medier i inn- og utland, og funnet et utvalg iskremmaskiner som alle har scoret høyt i tester. Slik kan du være helt sikker på at du ikke gjør et bomkjøp, og slipper å saumfare internettet selv etter iskremmaskiner som kanskje, eller kanskje ikke lever opp til lovnadene sine.

Iskremmaskiner finnes i en rekke typer, fra mange forskjellige merkevarenavn og i forskjellige prisklasser. Enten du har sett deg ut en modell fra Wilfa, Sandstrøm, Gaggia, Menuett eller Hugin er det faktisk iskremmaskinene vi nevner under som har vunnet best i test-stempler i testene for 2023. Maskinene som er grundig testet av ekspertene som vet hva man skal kunne forvente av en iskremmaskin; her er testvinnerne i uavhengige norske og utenlandske tester.

Cuisinart-iskremmaskin: Profesjonelle resultater

Cuisinart - Core Collection ICE100E Pro ismaskin 1L stål

Cuisinart РCore Collection ICE100E Pro ismaskin 1L st̴l

Pris nå: 3 168 kroner hos Kitchn
Her får du den til laveste pris

Denne iskremmaskinen har en kompressor som skaper kulde, som sørger for at du ikke trenger å planlegge iskrem-lagingen i noen særlig grad siden du ikke må fryse ned bollen i forkant. Akkurat dette skryter blant annet Serious Eats av i deres store test av iskremmaskiner, og kårer maskinen til den beste «on demand»-iskremmaskinen.

Britiske BBC Good Food gir samme iskremmaskin 5 av 5 mulige stjerner, og skriver:

-Om du er på jakt etter en iskremmaskin som lager profesjonelle resultater, er denne Cuisinart-modellen perfekt.

The Independent gir den full pott, og tittelen «beste kjøp»

Sage The Smart Scoop: Premium-maskin som vinner «alle» tester

Sage The Smart Scoop Iskremmaskin.

Sage The Smart Scoop Iskremmaskin.

Pris nå: 4 199 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Fra Sage, eller Breville som merket heter i andre markeder, kommer det en selv-frysende iskremmaskin som kommer med utstyr for både iskrem og gelato-laging. Denne modellen roses opp i skyene i en rekke tester. Vi nevner i fleng:

Hos svenske Råd & Rön kommer den nest best ut av de 23 iskremmaskinene de har testet. Hos BBC Good Food får den 5 av 5 mulige stjerner, stempelet «Star buy» og skryt for brukervennlighet og kvalitet.

I The Spruce Eats får den 4.7 av 5 mulige poeng og tittelen «beste smarte iskremmaskin». Hos britiske The Independent får den 4 av 5 mulige poeng.

-En svært god alt-i-ett iskremmaskin som produserer konsistente resultater, skriver de om maskinen.

Norske Tek.no gir den 7 av 10 mulige, med litt trekk blant annet for høy pris og stort og tungt design.

Sandstrøm S15ICE14E: Anbefalt

Sandstrøm S15ICE14E

Sandstrøm S15ICE14E

Ingen kommersiell partner
Sjekk prisen her

Sandstrøm er Elkjøps eget merke, og overbeviste tek.no såpass at den kom best ut av alle maskinene de testet, og ga den «anbefalt»-stempelet. Der skryter de blant annet av hvor allsidig den er, at den lager iskrem helt uten iskrystaller og at den er enkel å vaske. Likevel for å være stor, tung og bråkete.

Cuisinart ICE-31: Rimelig og god iskremmaskin

Cuisinart - Style Collection ICE31GE ismaskin 1,7L grønn

Cuisinart – Style Collection ICE31GE ismaskin 1,7L grønn

Pris nå: 1 699 kroner hos Cervera
Her får du den til laveste pris

Denne forholdsvis rimelige iskremmaskinen har ikke kompressor, og krever derfor at du fryser ned iskrembollen i god tid før du skal lage iskrem. Om det ikke er en «dealbreaker», er dette en flott liten iskremmaskin som BBC Good Food gir 5 av 5 mulige poeng, og skryt for blant annet pris og hvor stillegående den er.

Magimix Gelato: Lager mye iskrem, fort

Magimix Gelato

Magimix Gelato

Iskremmaskinen, som lager både iskrem, gelato og granita tilhører definitivt premium-sjiktet hva gjelder pris, men det er ikke uten grunn. The Independent gir den 4.5 av 5 mulige stjerner, og tittelen «beste iskremmaskin for når du har gjester», på grunn av hvor enkelt det er å lage flere runder iskrem etter hverandre.

I svenske Råd & Rön kommer den best ut av samtlige 23 iskremmaskiner de testet, basert på en rekke kriterier de har gått metodisk til verks med.