På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig

Kantklipper og gresstrimmer: Disse er best i test

Kantklipper og gresstrimmer best i test: Collage av kantklippere fra Stihl, AL-KO, Bosch, Ryobi, Milwaukee og Makita
Vi har kommet til tiden på året hvor gressplenen må klippes nokså ofte. Dessverre er det ikke alle stedene en gressklipper klarer å klippe. Da er det fint med en kantklipper, eller gresstrimmer som mange kaller det. Vi har samlet kantklippere som er best i test. (Foto: ABC Startsiden/ Herman Arneberg Johnsen)

Har du et uteområde som krever en kantklipper eller gresstrimmer for å holde det vedlike? Vi har samlet kantklipperne som er kåret til best i test.

Er du ute etter god og pålitelig kantklipper? Vi har sett gjennom en rekke produkttester på kantklippere fra inn- og utland, slik at vi kan hjelpe deg med å finne den beste. Vi har valgt å dele inn gresstrimmerene i kategoriene; «best i test», «beste billige», og «et godt kjøp».

Trenger du inspirasjon til hagen? Her finner du alt vi har skrevet om uterom.

Selv om det finnes både elektriske og bensindrevne kantklippere, er alle vi har funnet frem her elektriske. Er du likevel usikker på hvilken type du skal ha? Her har vi laget en guide til hvordan du velger riktig kantklipper og gresstrimmer til ditt uterom.

Gresstrimmer fra Makita: Best i test i to land

Makita har et stort utvalg med kantklippere, men det er kun denne som har fått tittelen «best i test», og det er det Hage og Verktøy som står bak.

– Hvis du vil ha en kraftig gresstrimmer som trimmer store flater fort, er Makita DUR368LZ et utmerket valg. Denne gresstrimmeren har både en kraftig motor med høyt turtall og en god arbeidsbredde, skriver de og gir den 4,5 av 5 mulige stjerner.

Råd & Rön har også denne trimmeren fra Makita øverst på deres liste, og gir den 77 poeng av 100 mulige, og dermed har trimmeren fått både norsk og svensk «best i test-tittel».

Planer om å kjøpe robotgressklipper? Da burde du lese denne: Endelig slipper du dette på robotklipperen.

best i test
MAKITA GRESSTRIMMER 2X18V 350MM DUR368LZ

MAKITA GRESSTRIMMER 2X18V 350MM DUR368LZ

Pris nå: 3 895 kroner hos Obs BYGG
Her får du den til laveste pris

Milwaukee kantklipper er best i test

Teknisk Ukeblad (TU) har testet flere kantklippere, og de kårer gresstrimmeren fra Milwaukee til testvinner. De skriver at ytelsen er like bra som trimmerne fra Makita UX 01 GZ og Stihl FSA 135, men det som gjør at Milwaukee trekker det lengste strået er prisen.

– Du får altså to slike for prisen av bare én av de andre, og attpåtil har du enda penger til overs. Med den prisen og ytelsen er det umulig å ikke kåre den til vinner, skriver TU.

Les også: Du gjør vel ikke denne hagetabben?

Best i test
Milwaukee M18 FOPHLTKIT-0 Multitrimmer uten batteri og lader

Milwaukee M18 FOPHLTKIT-0 Multitrimmer uten batteri og lader

Pris nå: 3 488 kroner hos Industrivarer
Her får du den til laveste pris

Ryobi kantklipper med topplassering i test

Gjør Det Selv har også testet kantklippere, og her er det en gresstrimmer fra Ryobi som stikker av med seieren.

– Ergonomien er blant de beste, selv om Ryobien også er en av testens tyngste deltakere. Det skyldes en fornuftig lengde på skaftet og en god vinkel på trimmerhodet, skriver de i testen og gir trimmeren 9 av 10 mulige poeng totalt.

Svenske Råd & Rön har også testet kantklipperen, men her havner den lengre ned på listen med bare 61 poeng av 100 mulige. Batteritiden scorer lavest i deres vurdering med 5 av 10 mulige poeng, men til gjengjeld scorer den høyt for dens lave lydnivå.

best i test
Ryobi 18V RY18LTX33A-0 gresstrimmer

Ryobi 18V RY18LTX33A-0 gresstrimmer

Pris nå: 1 695 kroner hos Obs BYGG
Her får du den til laveste pris

Kantklippere: De beste billige

Som mange andre verktøy finnes det forskjellige prisklasser på kantklippere også. Er du på utkikk etter en god og rimelig gresstrimmer er kanskje en av disse valget for deg. Alle har blitt kåret, i hver sine tester, til beste billige kantklipper.

Bosch: En rimelig kantklipper

TU kårer Bosch sin AdvancedGrassCut 36 til prisvinner, og forklarer at forventningene var lave til trimmeren på grunn av den lave prisen.

– Denne var vilter nok til å meie ned gresset ganske raskt. Du skal ha mye gress før denne blir for puslete, skriver de.

beste billige
Bosch Grärimmer 36 V Advancedgrasscut 36-30 utan batteri och laddare

Bosch Grärimmer 36 V Advancedgrasscut 36-30 utan batteri och laddare

Juster vinkelen på ekstrahåndtaket for å komme til på vanskelige steder. (Uten batteri)
Pris nå: 1 707 kroner hos Multicom
Her får du den til laveste pris

AL-KO: Billig gresstrimmer

Hage og Verktøy har valgt å kåre kantklipperen fra AL-KO til den beste billige gresstrimmeren, og har gitt den 4 stjerner av 5 mulige. Dersom du har en liten gressplen som ikke krever så mye av en kantklipper er denne et godt valg for deg.

– Den kan klippe gresstuer, dersom de ikke er altfor tettvoksende, og dessuten tar den seg av løvetann og lignende. Tykke gresstuer håndterer den ikke, og den er heller ikke rask på større områder, skriver testerne.

beste billige
AL-KO Batteri trimmer 18 V GT 2025

AL-KO Batteri trimmer 18 V GT 2025

En del av AL-KOs EasyFlex-serie. (Uten batteri)
Pris nå: 820 kroner hos Proshop
Her får du den til laveste pris

Kantklipper fra Stihl: To gode kjøp

Selv om det ofte er fint å kjøpe verktøyet som kom til topps i en produkttest, finnes det andre som er kåret til «et godt kjøp». Dette er også gode kantklippere som ofte passer til de som for eksempel ikke har behov for de største og kraftigste trimmerne. Pris har ofte også en påvirkning på kåringen her.

Stihl FSA 57

En annen kantklipper fra Stihl som kan krone seg med tittelen «et godt kjøp» er FSA 57. Denne gresstrimmeren er det svenskene hos Råd & Rön som anbefaler. De gir den 71 av 100 mulige poeng, og den havner derfor på 6. plass i deres test hvor 29 kantklippere har blitt satt på prøve.

Godt kjøp
STIHL Kantklipper batteri FSA 57 AK

STIHL Kantklipper batteri FSA 57 AK

Pris nå: 1 890 kroner hos Bondekompaniet
Her får du den til laveste pris

Stihl FSA 45

Gjør Det Selv kaller kantklipperen til Stihl for et «godt kjøp». Den får 8,9 poeng av 10 mulige, og er derfor også tett bak testvinneren fra Ryobi.

– Stihl har laget en kompakt og velkomponert maskin, med en ytterst fornuftig vekt, som gjør den komfortabel å jobbe med i lenger tid, skriver de om gresstrimmeren.

godt kjøp
Batteridrevet gresstrimmer FSA 45

Batteridrevet gresstrimmer FSA 45

Pris nå: 1 190 kroner hos Bondekompaniet
Her får du den til laveste pris

Har du mye uønsket vekst i hagen? Slik bekjemper du ugress.