På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig

Dette er triksene som holder myggen unna

Mygg som stikker på hand med natur i bakgrunnen.
(Foto: Colourbox.com)

Har du lyst til å slippe unna mygg og knott i sommer? Vi har samlet 5 geniale tips og forteller hva som faktisk hjelper og fjerner mygg.

Vi gir deg 5 tips som holder myggen unna både deg, middagsselskapet og hagefesten. 

Hvordan bli kvitt mygg?

Mygg er både plagsomme og skadelige for oss mennesker. Heldigvis finnes det en rekke effektive produkter som både beskytter deg mot myggen, og lindrer hvis den rekker å stikke. Her er våre tips: 

1. Effektive myggmaskiner: Myggjager fra Thermacell og Perel

Du kan også bli kvitt myggen med en egen insektdreper og her har denne varianten fra Thermacell blitt en snakkis. Blant annet CNN har skrevet om Thermacell E55 og hyller den stillegående og gassløse myggjageren.

– En liten myggjager som faktisk virker, skriver de etter å ha testet myggjageren.

Sammenlignet med mange tilsvarende myggjagere er den nokså liten, og med 5,5 timers batteritid og refill-patroner som varer i omlag 12 timer, er denne perfekt for alt fra hjem og fritidsbolig til camping og telttur. I tillegg til at den, fordi den ikke bruker gass, er lovlig å ha med på flyet. Med andre ord et veldig fint produkt for deg som skal ut å reise i sommer.

Digitaltrends.com skryter også av denne, og roser i likhet med CNN myggjagerens effektivitet mot mygg, samt lyd- og luktfrihet. Totalt kan den holde 29 kvadratmeter myggfrie, så om du trenger å dekke et større område bør du vurdere et annet produkt, eventuelt kjøpe flere av Thermacell-jageren.

Vil du lese mer om produktet har vi en egen sak på myggjageren fra Thermacell her.

Thermacell Oppladbar E55 M

Thermacell Oppladbar E55 M

Pris nå: 849 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris
Perel Insektdreper LED 50 m²

Perel Insektdreper LED 50 m²

Insektdreper for innendørsbruk
Sjekk prisen her

2. Midlene som gjør myggen forvirra

MyggA Spray beskytter deg mot alle stikkende insekter og reduserer risikoen for flåttbitt i minst åtte timer. Sprayens virkestoffer villeder myggens målsøker slik at den ikke får et klart bilde av målet. De delene av kroppen som sprayes, blir derfor usynlige for myggen.

Care Plus Sensitive myggroll-on gjør samme nytten og passer ekstra godt til deg som har sensitiv hud. Den er enkel å påføre og kan også brukes i ansiktet.

spray
MyggA Original spray 75 ml

MyggA Original spray 75 ml

Pris nå: 129 kroner hos Magasinet
Her får du den til laveste pris
roll-on
Myggolf Roll-on Insektsmiddel

Myggolf Roll-on Insektsmiddel

Pris nå: 149 kroner hos Obs
Her får du den til laveste pris

3.  Ta opp kampen med en myggracket

Ønsker du heller å ta opp kampen mot myggen med dine egne hender, så vil en myggracket gjøre jobben enklere. Racketen eliminerer effektivt insekter, hovedsakelig mygg, fluer og veps. Når insektet kommer i kontakt med gitteret, får det støt og dør øyeblikkelig.

myggracket
Insektdreper

Insektdreper

Pris nå: 25 kroner hos Montér

4. Sitron og nellik mot mygg

Visste du at myggen ikke liker sitrusfrukter? Oppdelt lime med duften av nellikspiker kan holde myggen vekk fra terrassen på varme sommerkvelder. Prøv dette smarte trikset, triks med munnvannet Vademecum eller flere du finner i videoen under:

5. Hva hjelper mot myggstikk?

Person stukket av mygg, med myggstikk på underarmen, i rød t-skjorte.
Mosquito bite concept. Healthcare and medical concept (Foto: Colourbox.com)

Dersom uhellet allerede er ute, vil CoolAkut lindre huden etter stikk fra både mygg og veps. Kremen gir rask effekt, virker i inntil seks timer og den kan like gjerne brukes på rød hud etter for mye ubeskyttet tid i solen.

kjølende og lindrende
Coolakut Stikk & Sol Gel

Coolakut Stikk & Sol Gel

Pris nå: 259 kroner hos Mecindo
Her får du den til laveste pris

4 fakta om mygg:

1. Hvor lenge lever en mygg? 

Hannmyggen lever kortest, gjere mindre enn 10 dager. Hunnmyggen lever lengst, og i opptil to måneder 

2. Hvilke mygger stikker? 

Det er bare hunnmyggen som suger blod og stikker. 

3. Når klekkes myggen? 

I følge FHI kan larveutviklingen begynne tidlig om våren. Den går langsomt når det enda er kaldt, mens så fort det blir sol og varme skyter klekkingen fart. 

4. Hvorfor trenger vi myggen?

Myggen er med på å bryte ned og rydde opp dødt plantemateriale og rester av døde planter og dyr gjennom å spise det. Slik går også næringsstoffene videre i næringskjeden.

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: