På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Oppskrift på tangzhongboller: Verdens luftigste boller

Tangzhong-boller. Deilige smakfulle boller.
Tangzhongboller er populært om dagen, og det er ikke rart! Her får du oppskrift på de overraskende enkle, men imponerende bollene. (Foto: Abc Brand Studio)

Tangzhongboller er baketrenden som gir deg superluftige boller. Oppskriften er enkel og helt uten uvanlige ingredienser.

Er du glad i saftige og luftige boller? Da kommer du til å elske Tangzhongboller. Dette er en gladnyhet for alle bolle-elskere. Nå er nemlig Tangzhongboller mer populært enn noen gang.

Nå lurer du kanskje, som vi gjorde da vi skrev saken, på hva i all verden Tangzhongboller er? Tangzhong er en japansk bakemetode som gir ekstra luftige og saftige boller. I tillegg holder bollene seg myke i mange dager!

«Tangzhong» høres mer avansert ut enn hva det egentlig er. For her trenger du hverken avanserte ingredienser eller komplekse fremgangsmåter. Det eneste som er annerledes med denne bakemetoden er at man starter med å lage en jevning av ca 10% av melken og melet først. Denne jevningen vil holde på fuktigheten på en annen måte enn tradisjonell bolledeig, og dermed gi et annet resultat. Verre er det ikke.

Er du på utkikk etter flere oppskrifter? Finn alle våre inspirerende oppskrifter på gjærbakst her.

Oppskrift på tangzhong-boller

Tangzhongboller er så saftige at de smelter på tunga. (Foto: Abc Brand Studio)
Tid
60 min
Porsjoner
1

Hemmeligheten med tangzhong-bakst er å starte med å lage en jevning av melk og mel. Oppskriften gir ca 12 boller

Ingredienser

  • Jevning:

  • info
  • info
  • Bolledeig:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Fremgangsmåte

Varm opp melk og mel til jevning og rør sammen på middels varme til det blir tykt. Ta så blandingen til side og avkjøl til den har nådd romtemperatur.

Bland sammen det tørre. Varm opp melk til ca 40 grader og rør inn et egg i melken. Elt så sammen det tørre, lunken melk og avkjølt jevning med hjelp av en kjøkkenmaskin, og på lav hastighet i ca 10 minutter.

Deretter har du i romtemperert smør i terninger, og elter videre i ca 10 minutter. Et tips her er å skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen litt mot slutten av eltetiden. Dette vil gjøre at deigen slipper bollen.

Dekk så over bakebollen med et kjøkkenhåndkle og/eller plastfolie og la heve på et lunt sted i ca én time. Så deler du deigen i ca 12 like store deler, legger de på en brett og setter til etterheving i ytterligere 30 minutter.

Når bollene er hevet for andre gang, pensler du dem forsiktig med egg og steker i 10-12 minutter på 225 grader.

Nå gjenstår det bare å smake på den uforlignelige konsistensen av en ekte tangzhongbolle.

Lykke til, og god appetitt!

Les mer på våre temasider: