Oppskrift på tangzhongboller: Verdens luftigste boller
Tangzhongboller er baketrenden som gir deg superluftige boller. Oppskriften er enkel og helt uten uvanlige ingredienser.
Er du glad i saftige og luftige boller? Da kommer du til å elske Tangzhongboller. Dette er en gladnyhet for alle bolle-elskere. Nå er nemlig Tangzhongboller mer populært enn noen gang.
Nå lurer du kanskje, som vi gjorde da vi skrev saken, på hva i all verden Tangzhongboller er? Tangzhong er en japansk bakemetode som gir ekstra luftige og saftige boller. I tillegg holder bollene seg myke i mange dager!
«Tangzhong» høres mer avansert ut enn hva det egentlig er. For her trenger du hverken avanserte ingredienser eller komplekse fremgangsmåter. Det eneste som er annerledes med denne bakemetoden er at man starter med å lage en jevning av ca 10% av melken og melet først. Denne jevningen vil holde på fuktigheten på en annen måte enn tradisjonell bolledeig, og dermed gi et annet resultat. Verre er det ikke.
Er du på utkikk etter flere oppskrifter? Finn alle våre inspirerende oppskrifter på gjærbakst her.
Oppskrift på tangzhong-boller
60 min
1
Hemmeligheten med tangzhong-bakst er å starte med å lage en jevning av melk og mel. Oppskriften gir ca 12 boller
Ingredienser
-
Jevning:
-
-
-
Bolledeig:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Slik gjør du
1. Fremgangsmåte
Varm opp melk og mel til jevning og rør sammen på middels varme til det blir tykt. Ta så blandingen til side og avkjøl til den har nådd romtemperatur.
Bland sammen det tørre. Varm opp melk til ca 40 grader og rør inn et egg i melken. Elt så sammen det tørre, lunken melk og avkjølt jevning med hjelp av en kjøkkenmaskin, og på lav hastighet i ca 10 minutter.
Deretter har du i romtemperert smør i terninger, og elter videre i ca 10 minutter. Et tips her er å skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen litt mot slutten av eltetiden. Dette vil gjøre at deigen slipper bollen.
Dekk så over bakebollen med et kjøkkenhåndkle og/eller plastfolie og la heve på et lunt sted i ca én time. Så deler du deigen i ca 12 like store deler, legger de på en brett og setter til etterheving i ytterligere 30 minutter.
Når bollene er hevet for andre gang, pensler du dem forsiktig med egg og steker i 10-12 minutter på 225 grader.
Nå gjenstår det bare å smake på den uforlignelige konsistensen av en ekte tangzhongbolle.
Lykke til, og god appetitt!