På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig

Portabel aircondition: Disse er best i test

Portabel aircondition: Collage av best i test-modeller fra Electrolux og Wood's
Aircondition: En portabel aircondition kan være midt i blinken for varme sommerdager! (Foto: ABC Startsiden/ Herman Arneberg Johnsen)

Hold deg sval og kjølig gjennom selv den varmeste sommer med en portabel aircondition. Vi har funnet tre modeller som er best i test!

Norske sommere kan variere stort, men spesielt sør i landet kan sommerdagene fort bli glovarme. Norske hus er jo ikke akkurat bygget for å sløse på varmen, så varme sommerdager- og netter kan fort bli utålelige når sola steker, og har stekt på sitt verste.

Om dette får deg til å grøsse og grue deg til varme tider, bør du kanskje vurdere en portabel aircondition. Disse enhetene er laget for å holde enkeltrom kjølige, og trenger ingen montering på veggen. Det betyr at du også kan flytte rundt på dem etter behov – så lenge du har et sted å lempe slangen som skiller ut den varme luften.

Sjekk også ut vår samleside for best i test-artikler, med innhold om alt fra hageutstyr til toastjern!

Disse portable aircondition-modellene er best i test

Det finnes en lang rekke aircondition-bokser der ute, og med ulik pris og og kvalitet. Derfor har vi saumfart internettet etter modeller som har kommet godt ut av ulike produkttester, slik at valget ditt blir litt enklere!

Stillegående testvinner
Wood's Cortina Silent Wi-fi 12k, Wac1203g Aircondition

Wood's Cortina Silent Wi-fi 12k, Wac1203g Aircondition

Pris nå: 4 999 kroner hos NetOnNet
Her får du den til laveste pris

Denne modellen kom best ut i Aftonbladets test av portabel aircondition, republisert av deres samarbeidsavis VG. Der får den terningkast 6, og skryt for god kjølekapasitet til tross for at den er testens mest stillegående modell med sine maksimum 54 desibel når maskinen går på full guffe. Derfor påpeker de også at dette gjør modellen ypperlig til bruk på soverom.

Den vant også tek.no sin test, hvor de blant annet skriver:

-Kjøler godt og er mer moderne og gjennomført enn de fleste andre klimaanlegg vi har prøvd.

Vinner av stor svensk test
Electrolux EXP26U558HW

Electrolux EXP26U558HW

Pris nå: kroner hos

Denne modellen fikk topp-plasseringen og «best i test»-stempelet i det anerkjente svenske testmagasinet Råd & Rön, der de trekker frem modellens bunnsolide kjøleegenskaper, men gir den en god del trekk for mye bråk og høyt strømforbruk.

Smarthjem-funksjoner!
Electrolux WP71-265WT

Electrolux WP71-265WT

Pris nå: 6 870 kroner hos NetOnNet
Her får du den til laveste pris

Denne varianten fra Electrolux får tittelen «expert approved» i New York Magazine sin test, hvor den går under produktnavnet Frigidaire, et underselskap av Electrolux. Med en BTU på over 12000 får du plenty med kjøling, og det påpekes at modellens «flex-tube» gjør at slangen passer ut de fleste vinduer.

Om du ikke har råd eller anledning til å ha aircondition, kan en god vifte være et godt og rimelig alternativ. Les vår vifte-guide her

Fordeler med portabel aircondition

  1. Fleksibilitet og mobilitet: En portabel aircondition gir deg muligheten til å flytte den fra rom til rom etter behov. Du trenger dermed ikke å investere i separate klimaanlegg for hvert rom, og du kan enkelt ta den med deg hvis du flytter eller ønsker å bruke den i forskjellige omgivelser, for eksempel på kontoret eller i ferieboligen.
  2. Enkel installasjon: En portabel aircondition krever vanligvis ingen omfattende installasjon, og du trenger hverken å gjøre permanente endringer i bygningen eller leie profesjonell hjelp. Alt du trenger å gjøre er å plassere enheten nær et vindu eller en annen passende åpning for å utlede varmluften, og koble den til strømkilden.
  3. Kostnadseffektivitet: Sammenlignet med sentrale klimaanlegg eller vindusmonterte enheter, er en portabel aircondition vanligvis mer kostnadseffektiv. De er generelt rimeligere i innkjøp, og du kan spare penger ved å kjøle ned bare de rommene du bruker, i stedet for å kjøle ned hele huset. I tillegg er de energieffektive og kan bidra til å redusere strømregningene sammenlignet med eldre, mindre effektive modeller.
  4. Rask avkjøling: En portabel aircondition er utformet for å gi rask avkjøling i rommet de brukes i. De kan levere kald luft på kort tid, noe som er spesielt nyttig i varme sommermåneder eller i områder med høy luftfuktighet. Dette betyr at du kan nyte en behagelig temperatur nesten umiddelbart etter at enheten er satt i gang.
  5. Allsidighet: Mange portable airconditionere har flere funksjoner i tillegg til å kjøle ned luften. De kan også fungere som vifter for å sirkulere luften i rommet eller som luftavfuktere for å redusere fuktigheten. Dette gjør dem nyttige året rundt, da de kan bidra til å opprettholde et behagelig inneklima uavhengig av sesongen.

Hva bør man se etter når man kjøper portabel aircondition?

Når du skal kjøpe en portabel aircondition, er det flere viktige faktorer du bør vurdere.

1. Først og fremst kommer kjøleytelse. Sjekk den nominelle kjølekapasiteten angitt i BTU (British Thermal Units) for å velge en modell som passer til størrelsen på rommet du ønsker å avkjøle.

2. Det kan også være lurt å sjekke energimerket og å velge en modell som er energieffektiv for å både spare strømkostnader og redusere miljøpåvirkningen. Om du skal ha enheten et sted du skal sove eller se på TV bør du også vurdere støynivå. Du burde også vurdere hvor enkelt det er å flytte og installere enheten, og se etter hjul eller bærehåndtak for enkel transport. Kontroller også at den har enkel betjening og intuitive kontroller.

3. Hvis høy luftfuktighet er et problem der du bor, bør du velge en modell med avfuktingsfunksjon for å redusere fuktigheten i rommet samtidig som den kjøler luften ned. Sjekk også hvilken type filtreringssystem enheten har for å forbedre luftkvaliteten i rommet. Det er også lurt å velge en modell med et enkelt rengjørings- eller erstatningsfilter.

4. Vurder også om det er ekstra funksjoner som fjernkontroll, tidsinnstilling, forskjellige viftehastigheter eller mulighet for fjernstyring via en mobilapplikasjon om det er viktig for deg. Se også etter en modell fra et pålitelig selskap med god kundeservice og garantivilkår.