Fotball

Molde gjør motsatt av Rosenborg

Moldes hovedtrener Erling Moe under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Viking på Aker Stadion.
Moldes hovedtrener Erling Moe under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Viking på Aker Stadion. Foto: Marius Simensen / NTB (Foto: Marius Simensen / NTB)

Tidligere i uken ble det klart at Rosenborg ikke lar sine unge talenter slippe til når Norge skal spille fotball-EM for U19-lag i juli. Det gjaldt Sverre Nypan og Jesper Reitan-Sunde, begge er sentrale for A-laget til RBK.

Mesterskapet spilles i Nord-Irland fra 15. til 28. juli.

Men rivalen Molde kommer ikke til å holde på Gustav Kjølstad Nyheim og Sondre Granaas som er aktuelle for turneringen.

Begge er tatt ut i bruttotroppen til EM.

– Våre spillere blir med til EM hvis de blir tatt ut. Mesterskap er en stor opplevelse og en god erfaring å ta med seg videre. Det skal noe ekstraordinært til for av vi ikke slipper spillerne våre. Vi er positive, slik vi var i fjor da Niklas Ødegård (G19) og Sivert Mannsverk (U21) var med i EM, sier Molde-trener Erling Moe til Romsdals Budstikke.

Dersom Molde-spillerne blir tatt ut mister Nyheim og Granaas kampene mot Fredrikstad (13. juli), KFUM Oslo (20. juli) og eventuelt Viking (28. juli).

– Det er landslagspauser gjennom hele året, og disse lagene jobber hardt for å komme til sluttspill. Det er ikke bra for norsk fotball hvis vi kvalifiserer oss og ikke stiller med det beste laget. Men det blir opp til hver enkelt klubb å vurdere hver enkelt spiller. Noen av ungguttene er viktige brikker i sine lag. De som er aktuelle fra Molde er ikke i startelleveren. Da synes jeg det er bedre at de er med i mesterskap, sier Moe.

Den endelige troppen blir offentliggjort 2. juli.

G19-landslaget samles 8. juli.

LES OGSÅ: Christian Michelsen aktuell for ny klubb i Norge

Publisert i samarbeid med sportsbibelen.no

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: