På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Fotball

Fotballklubben Start sier ja til amerikanerne

Start sin hjemmebane. Sør Arena i Kristiansand

Fotballklubben Start er i dyp økonomisk og sportslig krise.

Les mer på våre temasider:

Det har vært stor risiko for at Start får poengtrekk og degradering til 2. divisjon om ikke fotballklubben kan vise til positiv egenkapital. Sørlandsklubben hadde tidligere i år en negativ egenkapital på 7 millioner kroner.

Stemte over avtale med amerikanske investorer

Medlemmene i Start var tirsdag kveld med å stemme over om de ønsker amerikanske investorer i klubben på et ekstraordinært årsmøte. Der gikk medlemmene inn for å inngå avtalen med amerikanerne.

Tidligere sa den lokale investoren Eivind Godtfred Sandvik at han er villig til å investere i IK Start, dersom medlemmene sier nei til de amerikanske investorene. , skriver avisen KRS.

Slik mener han at klubben kunna unngå å organiseres gjennom dual modellen, der alle kommersielle rettigheter overføres til amerikanerne. Sandvik sa han var villig til å gå inn med en million kroner, med forbehold om at flere andre også bidrar.

– Jeg er villig. Jeg og flere andre. Jeg går inn med en million og jeg vet at flere er villige til å stille med det samme beløpet. Dette får vi til, sier Sandvik til avisa.

Krevde ja fra to tredeler av medlemmene

Amerikanerne har varslet at de vil investere 40 millioner kroner i klubben gjennom en dual modell, avtalen skal gjelde for 10 år.

Minst to tredjedeler av medlemmene i Start måtte si ja til de amerikanske investorene på det ekstraordinære medlemsmøtet.

Du vil kanskje også like disse sakene: