Gåten med de tre lys­bry­terne

presizely

Sverre Bjørstad Graff

18.01.2019 kl. 06:00

Se for deg at du har tre lysbrytere i kjelleren. Alle lysbryterne er slått av - og hver av disse bryterne kontrollerer én av tre lyspærer i etasjen over. Ser du for deg det? Fint. Nå er det nemlig din oppgave å finne ut hvilken av lysbryterne som hører til den enkelte lyspære. Du kan skru på lysbryterne så mange ganger du vil. Men for å gjøre oppgaven ekstra vanskelig, har du bare ÉN sjanse til å avgjøre hvilken som passer til hva. Du kan altså ikke løpe fram og tilbake flere ganger for å sjekke. Hvordan kan du likevel finne ut hvilken lysbryter som hører til hvilket lys? Denne oppgaven krever litt kløkt og intellekt, og det kan være en fordel å tenke utenfor den såkalte boksen. Ikke gi opp før du har tenkt litt om. Løsningen finner du under her.

Se svaret under annonsen

?

At lyspærer blir varme av å være på er en egenskap du får bruk for i denne gåten. Løsningen innebærer rett og slett at du skrur en av bryterne på - og av igjen etter fem minutter. Deretter lar du en annen bryter være på og den tredje av.

Når du da går opp til der lyspærene er, vil du kjenne at den ene har varme (selv om lyset er av), den andre lyser, og den tredje er kald.

Hjernetrim & nøtter

Quiz

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev