Klarer du å se alle de tolv punktene?

presizely

Roger Grosvold / ABC Nyheter

14.02.2019 kl. 06:00

Dette bildet inneholder 12 punkter. Irriterende nok klarer du neppe se alle på en gang.

I denne optiske illusjonen, som ble publisert første gang i tidsskriftet Perception, vil den svarte prikken i midten alltid være synlig for deg, det er de svarte prikkene som sitter rundt den som kommer og går mens du stirrer på bildet. Årsaken skyldes at mennesker har et dårlig sidesyn. Hjernen vår foretar en ren gjetning på hva som mest sannsynlig foregår i periferien og fyller opp det mentale bildet deretter.

Med andre ord, når du stirrer på prikken i midten av synsfeltet, vil det visuelle systemet fylle ut resten. Det regelmessige mønsteret av grå streker gjør at hjernen oppfatter at det er mer av samme, samtidig som mellomliggende prikker blir oversett.

Se svaret under annonsen

?

Hjernetrim & nøtter

Quiz

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev