Vi har redesignet spillopplevelsen din! Se den nye spillseksjonen her

Dagens hjernetrim

tirsdag 08.10.2019

Den store fiskenøtta

Den store fiskenøtta

Sverre Bjørstad Graff

Denne gåten skal ha Albert Einstein som far og skal etter sigende bare kunne løses av omlag 2% av befolkningen. Med andre ord er det hele 98% som enten ikke har tålmodighet eller evne til å klare gåten. Hvilken del tilhører du? Gåten er som følger: Det er fem hus på en linje. Hvert hus har sin egen farge, og i hvert hus bor det en person med forskjellig nasjonalitet. De fem huseierne drikker ulike ting, røyker hvert sitt sigarettmerke og har forskjellige kjæledyr. Et av kjæledyrene er en fisk og spørsmålet er kort og godt: Hvem av de fem er det som eier fisken? Noen hint skal du selvsagt få med deg: 1. Engelskmannen bor i det røde huset. 2. Svensken holder hunder som kjæledyr. 3. Dansken drikker te. 4. Det grønne huset er til venstre for det hvite huset. 5. Eieren av det grønne huset drikker kaffe. 6. Mannen som røyker Pall Malls har fugler. 7. Eieren av det gule huset røyker Dunhills. 8. Mannen i det midterste huset drikker melk. 9. Mannen som røyker Blends bor ved siden av han som har katter. 10. Nordmannen bor i det første huset. 11. Mannen som har hester bor ved siden av han som røyker Dunhills. 12. Eieren som røyker Bluemasters drikker øl. 13. Tyskeren røyker Prince. 14. Nordmannen bor ved siden av det blå huset. 15. Mannen som røyker Blends har en nabo som drikker vann. Det er ikke noe lurerier i denne gåten. Ingen tvetydigheter eller fiksfakserier. All informasjon du trenger er listet i de femten punktene. Det eneste som kreves er tålmodighet og logisk sans. Dersom du klarer det riktige svaret kan du unne deg selv en gratulasjon. Skal man tro ekspertene tilhører du da den eksklusive gruppen av 121.348.731 mennesker som klarer den.

?