Dagens hjernetrim

torsdag 14.11.2019

Gåten med de tre lysbryterne

Gåten med de tre lysbryterne

Sverre Bjørstad Graff

Se for deg at du har tre lysbrytere i kjelleren. Alle lysbryterne er slått av - og hver av disse bryterne kontrollerer én av tre lyspærer i etasjen over. Ser du for deg det? Fint. Nå er det nemlig din oppgave å finne ut hvilken av lysbryterne som hører til den enkelte lyspære. Du kan skru på lysbryterne så mange ganger du vil. Men for å gjøre oppgaven ekstra vanskelig, har du bare ÉN sjanse til å avgjøre hvilken som passer til hva. Du kan altså ikke løpe fram og tilbake flere ganger for å sjekke. Hvordan kan du likevel finne ut hvilken lysbryter som hører til hvilket lys? Denne oppgaven krever litt kløkt og intellekt, og det kan være en fordel å tenke utenfor den såkalte boksen. Ikke gi opp før du har tenkt litt om. Løsningen finner du under her.
?