Vi har redesignet spillopplevelsen din! Se den nye spillseksjonen her

Dagens hjernetrim

torsdag 14.11.2019

Gåten med de tre lysbryterne

Gåten med de tre lysbryterne

Sverre Bjørstad Graff

Se for deg at du har tre lysbrytere i kjelleren. Alle lysbryterne er slått av - og hver av disse bryterne kontrollerer én av tre lyspærer i etasjen over. Ser du for deg det? Fint. Nå er det nemlig din oppgave å finne ut hvilken av lysbryterne som hører til den enkelte lyspære. Du kan skru på lysbryterne så mange ganger du vil. Men for å gjøre oppgaven ekstra vanskelig, har du bare ÉN sjanse til å avgjøre hvilken som passer til hva. Du kan altså ikke løpe fram og tilbake flere ganger for å sjekke. Hvordan kan du likevel finne ut hvilken lysbryter som hører til hvilket lys? Denne oppgaven krever litt kløkt og intellekt, og det kan være en fordel å tenke utenfor den såkalte boksen. Ikke gi opp før du har tenkt litt om. Løsningen finner du under her.
?