Hvordan lage festmåltid med kveite, skinke og jordskokkpuré

463 visninger

De elleville kokkene i "The Flying Culinary Circus" lærer oss å lage en lekker rett med kveite, skinke og jordskokkpuré. Publiseringsdato : 13 Dec 2011

Skjær kveiten i serveringsstykker. Varm opp en panne og ha olje i den.

Legg i kveite og stek det på den ene siden til 2/3 av fiskestykket er stekt. Tilsett litt smør, la det bli varmt i pannen og øs det så over den rå fisken slik at den blir gjennomvarm.

Trinn 1: Tilberedelse av kveite

Skjær kveiten i serveringsstykker. Varm opp en panne og ha olje i den. Legg i kveite og stek det på den ene siden til 2/3 av fiskestykket er stekt. Tilsett litt smør, la det bli varmt i pannen og øs det så over den rå fisken slik at den blir gjennomvarm.

Kok inn finhakket sjalottløk og hvitvin til sirupkonsistens. Tilsett fløte og visp inn terninger av kaldt smør, litt etter litt. Pass på at det ikke koker, for da vil sausen skille seg. Smak  til med nøtteolje, salt, pepper og sitron.

Trinn 2: Smørsaus

Kok inn finhakket sjalottløk og hvitvin til sirupkonsistens. Tilsett fløte og visp inn terninger av kaldt smør, litt etter litt. Pass på at det ikke koker, for da vil sausen skille seg. Smak til med nøtteolje, salt, pepper og sitron.

Skrell jordskokk og legg den over i sitronvann slik at de ikke blir brune. Kok jordskokken mør i vann og mos den med fløte og smør i en blender eller med en håndmoser. Smak til med salt og litt sitron.

Trinn 3: Jordskokkpuré

Skrell jordskokk og legg den over i sitronvann slik at de ikke blir brune. Kok jordskokken mør i vann og mos den med fløte og smør i en blender eller med en håndmoser. Smak til med salt og litt sitron.

Legg  en skive spekeskinke på tallerkenene. Legg over jordskokkpuré og legg fisken på toppen. Legg nøtte beurre blanc rundt. Bland litt ruccolasalat med revet parmesan, sitron, olivenolje, salt og pepper, og legg på fisken.

Trinn 4: Salat

Legg en skive spekeskinke på tallerkenene. Legg over jordskokkpuré og legg fisken på toppen. Legg nøtte beurre blanc rundt. Bland litt ruccolasalat med revet parmesan, sitron, olivenolje, salt og pepper, og legg på fisken.

Kommentarer