14 gode idéer til juleverkstedet

Foto: Daniela Neper/myplanb.no/Redaksjonen

Ikke glem å være kreativ i førjulstiden. Se vår store inspirasjonsguide til juleverkstedet. 

En del av førjulskosen er å arrangere juleverksted. Kanskje du liker å pusle med å lage fine ting til jul alene, eller om du skal arrangere verksted med barna, kan du helt sikkert finne mye inspirasjon i vår guide her. 

Enten du skal bruke juleverkstedet til å lage julegaver, eller lage ny julepynt, har vi mange gode idéer til deg. Vi har samlet sammen våre beste strikkeoppskrifter, gaveidéer og enkelt pynt som både store og små kan kose seg med å lage selv. 

Vi ønsker gjerne at dere tenker på gjenbruk når juleverksted skal arrangeres. Ta en titt i skuffer og skap før nytt kjøpes inn. Kanskje har du noen rester fra juleverkstedet i fjor? Eller kanskje du har garnrester og annet materiale som kan bli til nye skatter? 

Senk skuldrene i julestresset og vær kreativ. Bruk hendene, og ta deg tid til å lage noe fint i før jul. Se vår guide til juleverksted her:

14. Brette juletrær av papir

En liten skog med jultrær kan du enkelt brette av papir. Dekorativ og minimalistisk julepynt både store og små kan lage. Følg bretteteknikken vår i videoen over og prøv selv. Kanskje du blir overrasket hvor enkelt det er? 

Velg gjerne papir som er litt tykt og gjerne dekorativ pyntepapir. Da vil trærne stå stødigere og holde seg fine. Pynt trærne til slutt med stjerne i toppen og snor om du har lyst til å henge de opp. 

13. 4 strikeprosjekter i 1

Dette strikkeprosjektet klarer du å gjennomføre på en kveld. Med utgangspunkt i denne superenkle strikkeoppskriften kan du lage 4 ulike plagg som kan bli til fine julegaver. Les mer om det enkle strikkeprosjektet her. 

12. Pinner

Gratis hobbymateriale fra naturen. Foto: myplanb.no

Liker du at julepynten er rustikk og av naturlige materialer? Mye fint hobbymateriale finner du gratis i naturen. Gjenbruksbloggeren myplanb.no av Anne Sophie har laget mange fine forslag til hva du kan lage om du er nøye med å velge ut fine pinner. Les mer om pinneprosjektene til Anne-Sophie her. 

11. Strikke julekuler

Liker du stilren julepynt i lune materialer? Da er disse julekulene fine å lage både til deg selv og som hyggelige julegaver å gi bort. Å strikke kuler er slett ikke så vanskelig som du tror, og du kan enkelt følge vår oppskrift i videoen over.

Trenger du mer informasjon før du prøver deg på denne kan du lese mer om oppskriften vår her. 

10. Strikke pledd med hendene

Her har vi strikket et teppe med armene på under én time. Det er faktisk mulig, og tørr du å utfordre deg selv på strikkefronten klarer du enkelt å lage dette pleddet selv. Disse pleddene blir til fine hjemmelagde julegaver som både store og små kan lage selv, og som er fine gaver både besteforeldre og små setter pris på. 

Vil du lese mer om oppskrift før du prøver? Her kan du lese mer om hvordan vi laget lune pledd med bare armene. 

9. Engler av skjell

Er du ikke fan av julepynt i glitter, rød, lilla og grønt? Du kan fint lage enkel og vakker julepynt i naturlige farger og materialer. Vi har laget 3 kreative idéer til pynt du kan henge på juletreet og i vinduet til jul, laget av skjell, papir og tre. 

I videoen over kan du se hvordan du lager engler av skjell, og her kan du se to andre eksempler på enkel julepynt du kan lage selv. 

8. Bokmerke

Dette er et fint gavetips både til jul og bursdager, og et kreativt prosjekt som er enkelt å gjennomføre både for store og små. Skal du gi en god bok i julegaver i år, er disse bokmerkene en fin liten detalj å legge med i gaven. 

Se den enkle oppskriften i videoen øverst og prøv selv. Det er enklere enn du tror! 

7. Bildekube med gode bildeminner

Leter du etter et hjemmelaget gave både store og små barn kan lage til far? Da kan en fin bildekube bli til en flott gave. 

Bildekuben har plass til mange bilder, og kan brettes og vendes i alle veier. Kuben blir til en artig liten dings som er både gøy å leke med og som er fin å sette frem for å vise frem bildene. Se den enkle teknikken i videoen over eller les mer her. 

6. Hjemmelaget tennbrikker av kongler

Dette egner seg også som et godt gavetips til den som har alt. En pakke med tennbrikker er alltid kjærkomment som gave til de som eier et ildsted og som er storforbruker av dyre tennbrikker. 

Oppskriften er enkelt, og dette er et gøy prosjekt hele familien kan gjøre sammen. Legg konglene på fine glass og gi bort i julegaver. Se hvordan vi laget tennbrikkene i videoen øverst eller les mer. 

5. Støpe lys

Det er enklere enn du tror å støpe egne lys, og dette er gøy både for store og små. Kanskje du kan lage fine julegaver av egne lys? Eller du kan lage fine og personlige lys til å pynte opp i eget hjem. 

I videoen over her kan du se hvordan vi enkelt støpte nye lys i gamle glass. Du kan bruke rester av gamle lys og smelte om, og du kan tilsette ny farge og duft enkelt. Les vår store lysguide her.

4. Støpe sement

Prøv deg på å støpe fine ting i sement før jul. Start tidlig slik at sementen får tørket skikkelig. Disse nissene nissene har Daniela Neper støpt av for frihånd. Se hvordan hun gjorde det i videoen øverst og prøv selv.

Vi har også prøvd flere andre ulike støpeprosjekter med sement. Se 3 andre gode idéer her. 

3. Strikke koppvarmere

Disse små koppvarmerne passer å gi i gave til alle voksne som liker å ha med en kopp kaffe på vei til jobb eller på tur. Perfekt til å holde koppen med kakao varm på skituren og i akebakken er de også. 

Teknikken vi har brukt er perlestrikk og er en teknikk alle klarer å strikke. Se vår enkel oppskrift i videoen over og eller les mer om hvordan vi laget de her. 

2. Hjemmelaget fuglemater

Hva skal man gi i julegave til den som har alt? En fuglemater. Det er fordi det er mye glede i å se på småfuglene kose seg fra kjøkkenvinduet.

Denne smarte fuglemateren er faktisk laget av en gammel puddingform, enkel gjenbruk som viser at gammelt skrot kan bli til nye skatter. Se hvordan kreative Grethe Sætren laget denne fuglemateren i videoen øverst og prøv selv. Disse kan bli til fine julegaver sammen med en pose fuglemat. 

1. Hjemmelaget meiseboller

Du har kanskje lest at meiseboller med netting rundt kan være farlig for småfuglene. Men det er veldig enkelt å lage egne meiseboller uten plastnetting. I videoen over kan du se vår oppskrift på superenkle meiseboller du enkelt lager på en-to-tre. 

Sett på en fin snor og pakk de inn i fint papir og gi bort som nyttige julegaver. 

Populære emner:   DIY   DIY-prosjekter   Lag det selv   Dekor   Jul

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!