Tid for høstfest: Alt du trenger til Fårikål-middagen

Slik gjør du stas på fårikål-middagen med flott bordpynt og smakfull dessert

Siste torsdag i september feires fårikålens dag, og det er tid for å pynte festbordet. For mange er det en av høstens høydepunkter når fårikål kommer på menyen, og det er tid for å skaffe de beste råvarene. 

Helt siden 70-tallet har fårikål blitt regnet som Norges nasjonalrett, og da passer det fint å gjøre ekstra stas på middagen med flott bordpynt og dessert du enkelt kan lage selv.

Den beste fårikålen skal kokes over flere timer, og da kan du kose deg med å lage pynt til bordet mens kjøttet mørnes i gryta. 

Heldigvis trenger du ikke være en superkokk for å lage god fårikål selv, fårikål kan faktisk regnes som noe av det enkleste å lage hjemme på kjøkkenet. 

Alt du trenger er fårikålkjøtt, kål, salt, hele pepperkorn og vann. Og alt dette skal opp i en stor kjele eller gryte som bør koke i minst 2 timer. Det er også enkelt å lage fårikålen dagen før, og varme den opp igjen før fårikålfesten. Noen hevder til og med at fårikålen er best på dag 2, 3, 4, 5, til og med dag nummer 7…

Se hvor enkelt det er å lage ordentlig god fårikål i videoen øverst i artikkelen. 

Ta en nærmere titt på oppskriften fra videoen her på Matprat.no.

Kilde på video og bilder: matprat.no

Den fineste bordpynten lager du enkelt selv

Foto: Renate Josefine / @renatejosefine

Pynt opp festbordet med lyslykter laget av de fineste høstbladene. Dette tipset kommer fra Renate Josefine Vestli Dokken, og oppskriften er enkel.

Du trenger:

  • Glass
  • Høstblader (Her brukt lønn) 
  • Hyssing eller silkebånd
  • Telys eller ledlys

Bind fast bladene til glasset, og fest med rustikk hyssing. Bladene vil tørke og du kan plassere et telys eller ledlys i glasset. Rustikt og enkelt!

Foto: Lene Kirkeng

Dette flotte festbordet kommer fra Lene Kirkeng. Med vakre grønne grener og servietter med røde høstepler på, blir bordet ekstra lekkert.

Lene har her valgt en helt spesiell detalj på tallerknene med en iskjeks fylt med blader og lyng. Stilig, enkelt og kreativt!

Du trenger: 

  • Lyng
  • Grønne grene
  • Iskjeks
  • Silkebånd eller hyssing
  • Servietter i høstfarger
Foto: Lene Kirkeng

Ta med naturen inn og pynt opp rundt spisebordet med greiner og blader i høstens fineste farger. Hvordan har du pyntet festbordet til fårikål-middagen? Gjør som Lene og Renate Josefine, og del med oss i vår Facebookgruppe. Bli medlem her! 

Foto: Lene Kirkeng

Desserten som passer perfekt til fårikål

Ingen dessert passer bedre enn en skikkelig god eplekake etter fårikål-middagen. 

Foto: frutimian.no

Denne eplekaken fra Fru Timian er ekstra saftig og passer perfekt etter en tung middag. Kaken kan fint lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet frem til fårikålen er fortært. 

Foto: frutimian.no

Denne herlige eplekaken er fylt med rosiner, mandler og creme fraiche. En herlig kombinasjon som gjør eplekaken ekstra saftig. Ikke glem å kjøpe vaniljeis!

Her kan du se oppskriften på eplekaken til Fru Timian. 

Med disse tre enkle trinnene ønsker vi deg en god Fårikålens dag, og nyt maten! 

Populære emner: Bordpynt   Lag det selv   Fru Timian   Fårikål   Fest  DIY   Gjør det selv   Smarte Tips   Høytid 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!