Den perfekte gaven til damene! Se hvordan Kristin laget den her.

sminkepung_smal

Denne sminkepungen er både hjemmelaget og veldig fin. Her viser Kristin fra HobbyDepartementet deg hvordan du lager den selv!

Tekst og foto: Kristin Karlsen / Createbykris.com

Jeg har altfor mye sminkesaker, og når jeg skal dra noen plasser, får jeg aldri plass til alt. Jeg har heller aldri funnet noen toalettmappe/sminkepung i akkurat den størrelsen jeg trenger! Så hva er vel bedre da, enn å lage en selv? Nå får jeg plass til alt jente-stæsjet mitt i denne!

Du trenger:
– Garn og pinner til å strikke sminkepungen. Du kan også klippe opp et fint stoff eller en gammel genser.
– Vlisofix. For at pungen skal holde formen. (Strykes på med strykejern)
– Stoff til fôring
– Glidelås
– Symaskin. Du kan også montere for hånd

Slik gjør du det:
Først og fremst må du lage selve pungen. Jeg har strikket denne selv, med verdens fineste garn med paljetter i! (Du kan også klippe ut et stykke av en gammel genser).

sminkepung1

Pungen min er en litt større utgave av en vanlig sminkepung, med god plass i bunnen! Lag et rektangulært stykke på ca. 20 x 40 cm. Jeg har valgt å ikke ha flettemønster der bunnen havner. Lag også to trekanter på 13 x 13 x 10 cm. Dette blir sidene på sminkepungen, som også vil bidra til en fin form på sminkepungen. På denne måten vil den bli bredere i bunnen, og kan stå mye stødigere. Hurra for å ikke miste sminke over hele gulvet!

sminkepung2

Sy trekantene fast i hovedstykket. Den smale delen av trekanten skal ligge mot “bunnen” av hovedstykket. Klipp ut vlisofix og stryk det på vrangsiden av sminkepungen med et strykejern. Nå vil stykket holde formen, og gi sminkepungen litt ekstra forsterkning. Pass på at vlisofixen ligger litt innenfor kantene, så du får plass til sømmen som kommer når du skal montere alt.

sminkepung3

Sy fast hovedstykket langs hele trekanten. Husk å gjøre dette fra vrangsiden, så du slipper stygge kanter. Nå kan du endelig se formen av sminkepungen, og hvor fint den nå kan stå av seg selv! Vreng arbeidet, så rettsiden kommer ytterst.

sminkepung4

Nå er det på tide å lage fôringen! Her har jeg brukt et lyseblått quilte-stoff jeg hadde liggende. Bruk de samme målene som på strikketøyet, men tenk også her at du skal ha noen ekstra cm til sømmen! Jeg har brukt symaskin til dette, men du kan selvfølgelig også sy fôret for hånd! Nå er det også viktig å tenke på at vrangsiden skal ligge utover, så den fine siden havner inni sminkepungen.

Legg fôret inni den strikkede delen, og legg glidelåsen mellom fôret og selve pungen. Fest godt med knappenåler og sy alt sammen langs hele kanten. Det er greit å ha glidelåsen mellom stykkene, for da blir den skjult, og sminkepungen ser finere ut! Voila, du har nå laget din helt egen og unike sminkepung!

sminkepung5

Følg gjerne Createbykris på Instagram for å følge med på flere kreative krumspring fra Kristin!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)