Denne dama lager bikinier av traktordekk og øredobber av elgbæsj!

rammealvor_Camilla

Merk deg firmaet “På Ramme Alvor”. Camilla Bjørk finner nemlig gull der andre ser søppel og møkk. Se hva hun har laget her!

Camilla jobber som faglærer i kunst og håndverk og er kreativ av natur! Idéen om å gjenbruke slanger fra gamle traktordekk kom da hun hadde en oppgave på videreutdanningen sin for noen år tilbake. Slangene får hun tak i fra et lokalt traktorverksted i Melbu, og det har etterhvert blitt mange turer dit. Nå lager nemlig Camilla både håndvesker, PC-vesker, smykker, klær og mer til med det robuste materialet.

rammealvor_veske

– Traktorslangene må vaskes og skrubbes godt. Ofte lager jeg en tegning på forhånd, og da er jeg rimelig sikker på at det meste passer. Andre ganger arbeider jeg mer spontant i materialet, men jeg har som regel en klar forestilling om hvordan dette skal ende. Og det er i grunn fantastisk å arbeide på denne måten, for det er jo tross alt «bare» en traktorslange og i tillegg er den blitt forkastet av andre før meg. Det gir meg en god følelse å lage noe vakkert av et materiale som allerede er blitt kastet og som ingen ser nytten i, sier Camilla til Kreative Idéer.

rammealvor_armbånd2

Produktene til Camilla er røffe i stilen og hun liker å blande materialer som står i kontrast til hverandre. Hun sier hun gjerne liker å overraske litt! Et eksempel er bikinien som er laget av traktorslange. Det er et humoristisk innslag på ulike messer som hun er med på.

rammealvor_bikini

– I den siste veska som jeg laget brukte jeg to LP-plater som sidevegger og denne er jeg veldig godt fornøyd med. I tillegg kan jeg jo nevne at jeg lager ørepynt av tørket elgbæsj….dyppet i rød bengalakk! Gjenbruk på høyt plan! Bilder av de noe alternative øredobbene kan du se på Facebook-siden til Camilla.

rammealvor_veskelpplater

Camilla og den lille bedriften På Ramme Alvor er altså absolutt noe å legge merke til, mener vi. Bedriften har faktisk blitt nominert og kommet videre i kåringen av Norges beste firmanavn!

Har du lyst til å se mer av det Camilla lager, ta en titt på Facebook-siden hennes!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)