Hils på grønnkålen, grønnsaken som kroppen din nærmest skriker etter!

Gronnkal3Foto: YouTube

Dette er grønnkålen. Han ser nokså anonym ut der han ligger blant brokkoli og artisjokker, men ikke la det lite særpregede utseendet lure deg.

Han her er en liten vitaminbombe, og ved å spise en kopp (ca. 67 gram) får du i deg beskjedne 33 kalorier, men syv ganger (!) dagsbehovet for vitamin K. Når vi nå er inne på skrytelista: Grønnkål inneholder masse antioksidanter som blant annet beskytter hjertet og kan senke blodtrykket. Sammenlignet med spinat inneholder grønnkål 4,5 ganger mer vitamin C, og i tillegg er den full av slikt som magnesium, kalium og betakaroten. Trenger vi si at det finnes utallige grunner til at kroppen din trenger grønnkål?

Supergrønnsaken kan du spise som den er, så den er ypperlig i salater. Like godt tåler den varmebehandling, prøv for eksempel grønnkål i wok. Eller hva med grønnkål i smoothie? Smaker ikke høgg, slik man skulle tro, ja, selv treåringen min drikker det. Sjekk for øvrig ut videoen under for enda flere tips til hva du kan gjøre med denne fantastiske grønnsaken!

(Selve mat-tipsene starter rundt 3:30 ut i videoen!)

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)