Dette bruker du dine gamle bilderammer til

 Foto: myplanb.no

Anne-Sofies gamle bilderammer får nå skinne i ny drakt.

Den kreative bloggeren Anne-Sofie fra bloggen myplanb.no lot oss få dele dette flotte DIY-prosjektet. Med ulike gamle rammer og litt maling har hun tryllet fram flotte og dekorative oppheng med vårlig preg.

— I årenes løp har jeg pådratt meg stadig mer gammelt tral. Det er sånt man kan koste på seg når man tross alt har tre romslige kott og en garasje å stappe det inn i. Derfor har det hopet seg opp en anseelig samling av likt og ulikt,- ting som var fine en gang i tiden, noe som har affeksjonsverdi, en del som er for godt til å kastes og litt som kan være «kjekt å ha». Alt har egentlig gått ut på dato. Det er derfor det ligger i  kottet, og jo mer utdatert det er, jo lenger inn ligger det, forteller Anne-Sofie på bloggen sin myplanb.no.

Blant disse tingene finner hun mange fult brukbare rammer.

— Den opprinnelige tanken har vært å ekspedere dem til nærmeste loppemarked når det passer sånn, men siden det ser ut til at det aldri kommer til å skje, foreligger det nå istedet en ny og revidert plan om å gi noen av dem en makeover og få dem opp på veggen igjen i ny form, skriver Anne-Sofie

Det er utrolig hva en skvett maling og litt nytenking kan gjøre!

                         
Foto: myplanb.no

 

Anne Sofie kjøpte disse boksene på maling på Søstrene Grene, og skal nå brukes til å gi de mørke rammene ny og trendy farger.

En hylle til små planter


— Den bredeste av rammene hadde jeg lyst til å bruke som et slags display for noen små kaktuser som har stått strødd tilfeldig rundt i huset og stukket fra seg etter beste evne, skriver Anne-Sofie.

 Foto: myplanb.no

— På en liten skattejakt i et av de innholdsrike kottene mine fant jeg imidlertid disse små skuffene i en parkert krydderhylle, og de passet så godt som perfekt i størrelsen, så der kom jammen de til nytte også gitt! Skriver Anne-Sofie.

 Foto: myplanb.no

 

Knottene ble fjernet og brukt dem med baksiden fram. For å få festet dem har Anne-Sofie skåret ut to brede lister i omtrent samme høyde som skuffene av den tynne huntonittplaten som fulgte med rammen, og limt disse inn på baksiden.

 Foto: myplanb.no

 

— Deretter er skuffene limt fast til denne, og rubb og stubb ble malt i den fine, litt bleke rosafargen, som jeg syns er akkurat passe sukkersøt og helt innafor i et jentehus, og som dessuten gjør seg godt til kaktusene. Det krevdes endel strøk, så det hadde sikkert i etterpåklokskapens navn lønt seg å grunne den først, men det ble bra til slutt. For å gi mer liv, har jeg pyntet litt på den med noen papirdetaljer, noen hvite kanter og et par treperler, forteller Anne-Sofie på myplanb.no.

 Foto: myplanb.no

 

Se neste rammeprosjekt på neste side ->

 

POPULÆRE EMNER

#DIY  #DIY-PROSJEKTER  #LAG DET SELV  #GJØR DET SELV  #GJENBRUK  #SMARTE TIPS  #LAG DITT EGET INTERIØR

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!