Dette lager du av lyslenkene etter jul

La lyslenkene henge hele vinteren. Foto: Redaksjonen

Syns du det blir mørkt og trist når julelysene er pakket bort? Prøv disse kreative gjenbruksprosjektene. 

Er du lei julen og er klar for å fjerne alt av julepynt fra hjemmet? Det kan føles tomt og trist når all pynten og lysene blir borte. Men du kan fint bruke lyslenkene dine hele den mørke vinteren med litt ekstra pynt, som ikke minner om jul. 

Vi har laget testet to forskjellige metoder for å pimpe opp våre lyslenker etter jul, for å bevare det fine lyset de gir i mørketiden. Vi har pyntet våre lenker med skjell og papir, som er enkle og raske DIY-prosjekter du også kan prøve deg på. 

Lyslenke med skjell

Her kan du fint bruke skjellene du samlet på stranden i sommer, eller skjell du finner i fjæra nå. Du kan også gjøre som oss og kjøpe skjell på hobbybutikk. Pakker med skjell kan kjøpes på de fleste hobbybutikker.

Velg en lysslynge som gjerne er laget av ståltråd, da det er enklere å snurre den rundt eller feste den fast der du ønsker henge den. Lysslynger laget med ståltråd mellom pærene, har også gjerne små lyspærer som er enklere å få plass til inni skjellene du limer sammen. Se oppskriften vår i videoen over. 

Du trenger: 

  • Skjell
  • Lysslenke med ståltråd
  • Limpistol

Lyslenke med papirblomster

Lag små “lampeskjermer” til lyslenken, og la de henge året rundt. Disse er like fine til sommerfesten, som i vinterhalvåret.

Velg gjerne papir med litt tykkelse, da det er enklere å brette blomstene. Bruk papir i dine favorittfarger, eller velg hobbypapir med flotte mønster. 

Du trenger: 

  • Papir 
  • Saks
  • Lim

Les også: Slik kan du hekle med lysslynger, perfekt til mørketiden. 

PS! Lurer du på hvordan du skal rydde bort julepynten trygt og enkelt uten å få knute på lyslenkene til neste jul? I videoen under kan du se 6 smarte tips fra oss om hvordan du pakker ned julepynten: 

Populære emner:  Hus og hjem   Jul   Lag det selv  Kreative idéer

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!