Dette lager du av trekasser: 7 gode idéer

Trekasser kan brukes til langt mer enn oppbevaring av skrot i boden eller på loftet

Fine trekasser kan du finne på de fleste loppemarkeder og hos bruktforhandlere. Disse kassene kan brukes til langt mer enn bare praktisk oppbevaring av skrot i boden, flasker og mat. Her er det bare fantasien som kan stoppe deg fra hvordan du kan bruke kule kasser i ditt interiør.

Brukt trekasser i ubehandlet og slitt trevirke kan tilfører det lille ekstra til de fleste rom. Velg kasser som er romslige, så du kan få plass til tingene du ønsker. 

En kasse i tre kan fint males, om du ønsker et litt roligere uttrykk eller vil at de skal  passe inn i resten av interiøret. 

Vi har funnet frem til 7 gode idéer til hva du kan bruke trekasser til som vi ønsker å inspirere deg med.

7. Øverst i artikkelen kan du se hvordan du enkelt lager et stilig stuebord av 4 kasser. Robust, kult, og praktisk med mye rom i kassene til oppbevaring av magasiner, bøker og aviser blant annet.

Dette trenger du for å lage stuebord: 

 • 4 trekasser
 • Liten kvadratisk treskive
 • 4 hylleknekter
 • Beis
 • En liten bøtte til beis og pensel
 • Drill og 5 mm borr
 • 8 skruer og skrujern
 • Sandpapir i 4 styrker 
 • Saks 
 • Sandig Sponge for puss og svamp for rengjøring
 • Målebånd og penn 

Se hele den enkle fremgangsmåten i videoen øverst. 

Under her kan du se hvordan de kreative medlemmene i Facebook-gruppen vår har brukt sine trekasser i hjemmet.

PS! Bli medlem i Facebook-gruppen vår “Vi som elsker DIY-prosjekter og smarte tips” her. 

6. Er du på stadig leting etter et praktisk møbel til bade for oppbevaring av toalettpapir og diverse? Denne smarte badehyllen tipset Kari Lise om. Her har hun festet en hvitmalt kasse på veggen som rommer toalettpapir og dobørste, samt en frisk og grønn plante på badet.

– Et strøk maling i samme farge som baderomsinnredningen, så ble det en praktisk oppbevaring for doruller og dobørste. Liker å få ting opp fra gulvet, forteller Kari Lise Svensrud. 

Foto: Kari Lise Svensrud

5. Trekasser kan også bli til praktiske nattbord. Skru kassene rett på veggen og du får to hyller til oppbevaring ved sengekanten. 

– Kassen har fått flere lag med eddik/stålull-blanding, tipser Anette.

Foto: Anette Sundsbak

4. Dette smarte møblet har Annette laget selv. Fire kasser i ulike størrelse er satt sammen til et praktisk hyllesystem. Kassene er også beiset i en rolig brun/grå farge. 

– Nede til høyre har jeg fora hvert rom med fleece og lagt inn lader i hvert rom til data, iPad og Mac, forteller Annette Sleveland. 

Anette presiserer at det er nok lufterom for varmegang ved ladning av elektrisk utstyr. En perfekt måte å skjule alle elektriske produktene som til vanlig ligger å slenger når de ikke er i bruk. 

Foto: Anette Sleveland

3. Ønsker du ikke en bokhylle som fyller hele veggen, men en litt mindre variant som kun rommer dine favorittbøker eller bøkene du holder på å lese? Skru opp en kasse på veggen. En stilig detalj ved godstolen i stua. 

– Billig og enkelt, tipser Maria Julie Østebøvik? som delte dette bilde med oss. 

Foto: Maria Julie Østebøvik

2. Trekasser passer utmerket til å oppbevare ved i, både ute og inne. På bildet under kan du se hvordan Marith har gitt stuen det lille ekstra med robuste trekasser med ved i stua. 

Trekasser tåler en støyt og et perfekt møbel til vedkubber som kan gi fra seg skrammer på det du oppbevarer de i. 

NB! Husk å ha god avstand fra ildsted til trekassene. 

Foto: Marith Trondsæter

1. Sist men ikke minst. En trekasse kan fint brukes til juletrefot! Er du ikke så fan av tradisjonell juletrefot som er synlig under juletre når gavene er pakket opp? Da kan du prøve å sette juletreet på en trekasse i år, slik som Elisabeth Elvira tipset oss om. Perfekt om du har valgt et litt lavere juletre, som kler å komme litt opp i høyden.

Foto: Elisabeth Elvira Thoresen

Hvilken er din favoritt? Og hva har du brukt trekasser til i ditt hjem? Vis oss gjerne dine kreative prosjekter i vår Facebook-gruppe her.

Populære emner: DIY  Gjenbruk   Lag ditt eget interiør   Smarte tips   Hus og hjem   Interiørtips

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)