Dette produktet har du, men du bruker det knapt. Vi viser deg hvordan du gjør det!

Vi blir neppe lei av å finne spennende bruksområder for de helt alminnelige tingene vi har hjemme.

Selv om vi kaller det hårspray, er hår bare en av flere saker flasken kan hjelpe deg med. Det vil si at jeg fikk meg en og annen aha-opplevelse mens jeg arbeidet med denne lille oversikten, og siden jeg regner meg selv som et gjennomsnittsmenneske, er det grunn til å tro at du også vil lære noe nytt. Noe som også er positivt er at du får like gode resultatet om du bruker en billig hårspray!

21 grunner til å kjøpe den største flasken med hårspray!

1. Gi nytt liv til papir

Harspray PapirFoto: Linda / Kreative ideer

Om du skulle ønske å vampe opp innpakningspapiret ditt, kan du rett og slett gå over det med hårspray. Selv papir fortjener litt glamour.
Her har jeg brukt hårspray på et glass jeg pyntet med papir. Jeg har brukt matt decoupage-lakk over papiret, men forsøkte med litt god, gammel Elnett over det igjen. Fornøyd med resultatet!

2. Neglelakktørker:
Neglelakk kan aldri tørke fort nok. Helst skulle den vært tørr før jeg tok den på. Enn så lenge er jeg glad når jeg får snusen i måter å få lakken til å tørke kjappere på, og her gjør altså hårspray entré.

3. Tørke blomster?
Hvis du tenkte tørke blomstene dine, går tipset ut på å gi dem et strøk hårspray først, for slik skal de bevare fargen.

4. Hull i strømpebuksa?

Harspray StrompebukseFoto: Linda / Kreative ideer

Du har kanskje hørt om dette? Finner du et lite hull, behøver det ikke gå lang tid før det er blitt større. Så neste gang du finner et hull, venter du ikke til hullet er så stort at det har blitt en grunn til å skrote strømpebuksa. Spray bare litt hårspray på hullet! Dette kan du eventuelt gjøre med en ny strømpebukse for å hindre at den rakner.

5. Fiksere tegninger

Harspray TegningFoto: Linda / Kreative ideer

Det blir fort mange tegninger med et barn eller flere i hus, og om vi ikke får tatt vare på alle, er det fint å bevare noen for fremtiden. Disse kan du forlenge holdbarheten på ved å gi dem et lag hårspray.

6. Fiksere kritt
Det samme gjelder kritt. Nå er det vel gjerne meningen at kritt skal vaskes vekk, men i tilfelle du bruker det i oppussing, til dekorasjon osv. er det greit å vite at krittet holder seg på plass om du sprayer over.

7. Nål og tråd
Jess! Dette skulle jeg visst for lenge siden! Nå ønsker jeg en ny æra velkommen: Før og etter hårspray-trikset! Tenk på all den unødvendige irritasjonen vi har hatt i kroppen på grunn av dette. Jeg kjenner både en indre kløe og en overveldende følelse av hjelpeløshet når jeg har brukt tjue forsøk på å træ en syltynn trå gjennom et like tynt hull. Nå ser jeg frem til å slippe dette.

 

8. Fjerner limet fra glass

Harspray Og GlassFoto: Linda / Kreative ideer

Fra før vet vi at slikt som olivenolje får etiketter til å løsne. Men så var det limet, da. Jeg er storforbruker av gamle syltetøyglass o.l., og av og til er det ikke noe hokus pokus å få limet vekk. Andre ganger sitter det som … limt. Da er det bare å finne frem hårsprayen din og spraye i vei. Jeg forsøkte det på en plastflaske. Trikset var å ha is i magen og la hårsprayen sitte litt før jeg begynte å gni limet vekk.

9. Skjørt og kjoler som klistrer seg fast
Jepp, jeg kunne skrevet en bok om alle de tingene klær gjør for å irritere. I dette tilfellet dreier det seg om noe så usympatisk som skjørt og kjoler som klistrer seg til bena uten din tillatelse. Til å bli sprø av. Neste gang det skjer kan du rett og slett spraye klærne med hårspray. Det skal få bukt med irritasjonsmomentet.

10. Temme øyebryn med hårspray på tannbørste
Se, dette er smart, og det er vel det nærmeste vi her kommer å bruke hårspray til det den egentlig var laget for. Litt hårspray på en tannbørste du ikke bruker og du er klar til å forme de små hårene dine.

 

11. Fjerne dyrehår

Harspray GlassFoto: Linda / Kreative ideer

Enkelt: Hårspray på en klut eller fille, og så kan du tørke over områdene hvor løshår har lagt seg. Noe så smart!

12. Fine sko
Har du vært flink og pusset skoene dine vil du nok helst bevare skoene fine så lenge som mulig. Et lite lag hårspray hjelper deg med det.

13. Leppestift-fjerner
Uansett hvordan den havnet der er det greit å vite at hårspray fikser flekken for deg. Spray, la det virke noen minutter, tørk av og vask.

14. “Nye” gardiner

Harspray GardinFoto: Linda / Kreative ideer

Tanken er at du skal kunne bevare inntrykket av nye eller vaskede gardiner litt lenger hvis du gir dem noen lag med hårspray. Men jeg ser det blir nevnt at dette ikke er spesielt gunstig for astmatikere, så om du har lyst til å forsøke deg på dette, kan det naturligvis være greit å tenke på at det kan lukte og irritere.

15. Pimpe avispapir
Avispapir er ikke kun mat for papirinnsamlingen, nei, du kan fint bruke det til alt fra innpakking til pynt. For et litt mer eksklusivt utseende går du over papiret med hårspray. Dette forsegler blekket og gir en fin overflate!

16. Neglelakkfjerner
I stad nevnte jeg at vi kan få neglelakk til å tørke raskere, og nå skal vi se at hårspray kan hjelpe deg når neglelakk-uhellet er ute. Skulle du søle litt på et teppe eller annen tekstil, griper du hårsprayen din, sprayer på flekken, lar det virke noen minutter før du tørker opp. Om det ikke tar alt, vil du nok sannsynligvis se at en del forsvinner!

17. Hårspennetriks
 For at de små hårnålene skal holde seg på plass, gir du dem en dusj av hårsprayen. Enkelt og smart!


18. Glidelås-trøbbel?

Harspray GlidelasFoto: Linda / Kreative ideer

Hårspray kan redde en glidelås som rett og lett ikke holder seg på å plass. Litt spray gjør at tennene i glidelås-systemet forsterkes, og kan dermed redde deg fra småpinlige situasjoner! Du kan også bruke hårspray på løse skruer og hengsler.

19. Glitter
Når trangen til å pynte gjenstander med glitter melder seg (og det håper jeg jo den gjør!), får du her et supert tips: Finn den gjenstanden du skal pynte, dekk den med hårspray. Så drysser du glitteret over, børster vekk det overflødige før du så forsegler med et nytt lag hårspray. Jeg kan tenke meg at mang en julekule skal nyte godt av denne kongelige behandlingen nå utover!

20. Insektmiddel
Jeg var litt usikker på om dette var et tips jeg ville ha med, for det er ikke så gøy å promotere drapsmetoder. Men jeg tror folk flest ikke har problemer med måter å kvitte seg med insekter på, så da nevner vi det.Uansett, du kan bruke hårspray som et våpen i kampen mot slikt som fluer og veps. Det har du dog kanskje funnet ut av selv, den gang du stod ansikt til ansikt med en veps og måtte gripe det første du fant.

21. Selvforsvar
I forlengelsen av dette kan det være kjekt å nevne at du kan benytte deg av hårsprayen i tilfelle et angrep. Ikke like effektivt som pepperspray, for eksempel, men det kan holde som en avledningsmanøver. SE HER for hvordan du kan gjøre det.

Se, nå skal mine flasker få ben å gå på. Vet du om annet vi kan bruke hårspray til? Da blir vi glade for å høre fra deg!
Og kjenner du en som sliter med å bruke opp sine flasker eller er storforbruker av hårspray er det bare hyggelig om du deler dette med dem!

Snakkes!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)