Disse matvarene går aldri ut på dato

Visste du at forskere har bakt brød av 4500 år gammel gjær? Med mange matvarer trenger du ikke å ta hensyn til datostemplingen. Vi viser deg hvilke.

Hvert år kaster nordmenn i snitt 42,6 kilo mat i året, som kunne ha vært spist.

Å forhindre matsvinn er noe av det beste vi kan gjøre for miljøet. Du finner kanskje et merke med «Siste forbruksdag» eller «Best før». Men hva betyr det egentlig?

Kast mindre og spar penger

I snitt går hver 8. handlepose vi kjøper rett i søpla. Dette koster cirka 5800 kroner per person i året, i følge matsvinn.no. Å forhindre matsvinn er både godt for miljøet og lommeboka di.

Vi har samlet sammen en liste med produkter som du kan ha i kjøkkenskapet ditt i årevis, uten å bli dårlig. Det var flere av produktene på denne listen som overrasket oss stort.

Baker brød av 4500 år gammel gjær

Forskeren Seamus Blackley har til og med klart å bake brød av 4500 år gammel gjær, funnet i de egyptiske gravkammerne. Gjæren samlet de inn fra kermaikk brukt til bakst og ølbrygging, skriver CBS News.

Se alle produktene på listen vår i videoen øverst i artikkelen! 

Lyst til å se flere smarte tips om mat? I videoen under kan du hvorfor du skal putte sitron i kaffen og fem andre rare ingredienser du bør prøve!

Les også: Hell cola i toalettet og fem andre supre vasketriks

POPULÆRE EMNER

#LIFE HACKS  #LIVSTRIKS  #SMARTE TIPS

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!