Du rekker fint å lage adventskalender i år. Disse 16 hjemmelagde julekalenderne vil garantert inspirere deg!

Adventskalender, julekalender, aktivitetskalender, pakkekalender – en kalender i førjulstiden slår nesten alltid an! Enten det er et barn eller en voksen som er mottaker.

Du som er innom og leser dette har kanskje tenkt å glede noen med daglige oppmerksomheter, og til deg har vi samlet et fint knippe kalendere til inspirasjon!

Alle er laget av medlemmer i DIY-gruppa vår, så dette fikser du og! Som du ser finnes det ikke én måte å lage kalender på. Noen er enkle, andre er hakket mer avanserte, men felles er at de er laget med kjærlighet og ikke rent lite kreativitet.

Ta deg en kikk og se om du ikke fikk lyst til å lage kalender selv i år!

1. Bjørg Heidrun laget kalender til datteren sin! Mye jobb, men hun sier selv det var kjempemorsomt, og mottakeren ble veldig glad for den!

Bjorg Heidrun Smavollan Esker I HusFoto: Bjørg Heidrun Småvollan

2. Linda var lei av å ha 48 pakker hengende. Da ble løsningen å sette frem et par fine bokser som får nytt innhold hver dag.

Linda Kristoffersen BlikkboksFoto: Linda Kristoffersen / Privat

3. Lene forteller at hun malte en gammel ramme hvit og stiftet hønsenetting fast på baksiden. Deretter er det bare å pakke gavene inn og gjøre dem klare for desember! Og dersom du året etter har lyst til å male den om, er det ingenting i veien for det!

Lene Bjorsrud Gammel Ramme HonsenettingFoto: Lene Bjørsrud / Privat

4.Karis kalender er saget ut av sponplate og malt med hobbylakk!

Kari Skaug LaveFoto: Kari Skaug 

5. Barna til Christine kan glede seg til at husnissen flytter inn 1. desember! Han gir gaver enkelte dager, og andre dager vil han gi oppgaver som en takk for at han kan bo hos familien i desember! Tipper dette skaper mye moro i løpet av førjulstiden!

Christine Hveding Mikalsen HusnisseFoto: Christine Hveding Mikalsen / Privat

6. Juliann lager adventskalender av fyrstikkesker. Størrelsen på eskene gjør at en slik kalender er ypperlig hvis du går for aktivitetskalender, hvor lappene legges i hver sin skuff!

Juliann Vestli Fyrstikker 2Foto: Juliann Vestli / Privat

7.  Også Bentes kalender er tenkt som aktivitetetskalender! At den falt i smak hos barnet som fikk den, overrasker oss i grunn ikke!

Bente Jensen AktivitetskalenderFoto: Bente Jensen / Privat

8. Anita har valgt en smart løsning som ikke tar for mye plass! Denne kalenderen måler 66 centimeter, og består av klyper som er festet til treverk med varmt lim. Decoupage-teknikk er brukt på nissefar og kongle!

Anita Nilsson Klyper Ett Bilde Riktig VeiFoto: Anita Nilsson / Privat

9. Dette er kalenderen som venter Miriams barn! Smart gjenbruk av paller.

Miriam Haugsvaer Eintveit PallekalenderFoto: Miriam Haugsvær Eintveit

10. Nadia laget en kalender til mammaen sin, og den varmer nok på flere måter. Dette sier hun selv om kalenderen: “Har skrevet små ting som jeg setter pris på om mamma, noen morsomme/interne gåter for å skape latter og noen ordtak som passer godt til vårt vennskap som også er mor og datter-forhold

Denne ideen er laget etter inspirasjon fra Janne, et av våre andre medlemmer som i fjor la ut en mal til denne kalenderen. Så smart som denne ideen er, forstår vi godt at mange har latt seg inspirere til å lage en slik kalender,  full av kjærlighet og varme. Janne har vært så grei å la oss få dele lenken til sin side hvor du finner mal til disse tepose-hankene. Siden finner du HER.

Nadia Udstuen Redigert Foto: Nadia Udstuen

11. Anne Toves kalender er laget av en oppkuttet bjørkestamme. Skivene er limt på en finerplate. Kobbertråd og klesklyper holder gavene på plass, og en lyslenke pynter opp!

Anne Tove Jensen BjorkestammeFoto: Anne Tove Jensen / Privat

12. Heldige Linda fikk kalender av søsteren sin i fjor!

Linda Nordbo Lang PlankeFoto: Linda Nordbø / Privat

13. Dette sier Katrine om sin kalender: “Minstemann i flokken manglet julekalender. Det ordnet mor. Jeg har laga et tog med tre vogner av restmaterialer hvor vi legger kalendergaver.”

Katrine Lunde TogFoto: Katrine Lunde

14. Julekalender for voksne! Denne herligheten fikk mannen til Signe i fjor.

Signe Kolborg Mork VoksenkalenderFoto: Signe Kolborg Mørk

15. Mona har laget seg en velsmakende (og sannsynligvis velduftende!) kalender.

Mona Fosshaug PepperkakeFoto: Mona Fosshaug / Privat

16. Lene måtte sy en del sokker for å lage denne kalenderen, men så ble resultatet veldig fint! Tipper frøkna som fikk den også er fornøyd!

Lene Mercury OvsterudFoto: Lene Mercury Øvsterud

Dette er et utvalg av alle forslagene til kalendere vi har i gruppa vår, og mens vi venter på desember, vil det sannsynligvis dukke opp flere. Om du synes dette var inspirerende og vil ha mer av dette i livet ditt, anbefaler vi deg å bli medlem! Det kan du gjøre HER.

Du er hjertelig velkommen! Ha en finfin før-førjulstid!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)