Se så mye spennende Solveig lager til Jul. Hun har allerede fått meg i julestemning!

PicMonkey Collage20
Superflinke Solveig Evju tok utfordringen på strak arm da vi etterspurte inspirasjon til prosjekter man kan gjøre selv til jul. Hun har delt flere stilige ideer på hvordan man kan lage julepynt og julegaver selv i vår nye DIY-gruppe på Facebook.

– Stort sett bruker jeg enkle teknikker og rimelige materialer, men personlig og morsomt å gi bort. Slik beskriver Solveig sine kreative DIY-prosjekter.

Leter du etter inspirasjon til julen eller kanskje julevekstedet? Da finner du sikkert noe spennende her. Her ser du også Solveigs kommentarer på hvordan hun har gjennomført sine prosjekter.

1. Kreativ bruk av en gammel heklabrikke

“Gammel stygg heklabrikke dynket i gips og tørket over en bolle kledd med plastfolie. Kan males eller bare klarlakkes og blir en søt liten sak å fylle med godteri, et lys eller en liten dekorasjon.”  
PicMonkey Collage01Foto: Solveig Evju / Privat

2. Krans laget av pepperkakehjerter

“Blir mest stødig med hjemmebakst (litt seigere enn de man kjøper på butikker). Her har jeg brukt ferdigkjøpte hjerter, limt med limpistol og forsterket med papp bak. Melis som pynt, sammen med bokstaver klippet ut av strassremser. Ikke spiselig, men lukter jul!”
PicMonkey Collage02Foto: Solveig Evju / Privat

3. Hjemmelaget juletre

12105866 10156154713170015 81040428051963948 NFoto: Solveig Evju / Privat

“Juletrær lager man enkelt ved å forme et ark i kremmerhusform og tape det godt. Deretter limer eller ståltrådsurrer man fast tujakvister på kremmerhusformen fra nederst og opp mot toppen. Toppen lager man ved å surre sammen flere småkvister med ståltråd og tre den nedover spissen på papirkremmerhuset før man limer det fast. Lysestaken er laget av en gammel kvist og fire sandkakeformer kjøpt på loppis som er skrudd fast med en skrue ned i kvisten. Den er helårs her i huset, og bytter bare ” innbyggere” etter årstid.”

4. Perlekjeder juletrepynt

“Juletrepynt laget av perlekjeder kjøpt på loppis og en gammel uro også kjøpt på loppis. Har tredd alt inn på tykt fiskesnøre.”
PicMonkey Collage04Foto: Solveig Evju/ Privat

5. En til ide til juletrepynt laget av perler

“Perler tredd på ståltråd og formet som et hjerte. Fiskesnøre som oppheng.”
PicMonkey Collage5Foto: Solveig Evju / Privat

6. Nisser laget av pappkrus.

PicMonkey Collage6Foto: Solveig Evju / Privat

“Man trenger litt ansiktsfargefilt, noen filtkuler til nese, øyne, litt vatt til hjerne, pappkrus, nål, tråd og limpistol og tekstil til kroppen. Her har vi brukt et par slitne pelspledd. Pelssiden til skjegg og klær, baksiden til ansikt. Først limer man klær på et pappkrus som står med bunnen opp. Deretter klipper man en rund ca kakeasjettstor sirkel til hodet. Tråkle rundt hele, legg vatt i midten og stram tråden godt. Sy litt sammen og fest tråd. Lim fast hodet sånn at den delen som er mest skrukkete havner bak(under lua) og den glatteste forran. Klipp en trekant som er stor nok på ene siden til å kunne dekke rundt hodet, lengden på de andre sidene bestemmer lengden på lua. Sy sammen på vranga, vreng, lim fast på hodet, og lim på en filtkule som dusk. Lim så på nese, øyne og skjegg. Selv om man følger oppskriften vil alle bli litt forskjellige, og særlig dersom barna er med var veldig populære besteforeldregaver i fjor.”

7. Pakkepynt til julegaver

“En bit papp, en juleserviett og en limstift, og vips har man fine til-fra lapper.”
PicMonkey Collage8Foto: Solveig Evju / Privat

8. Juleinspirert lysholder

“Et syltetøyglass, noen pinner, litt hyssing, et lys og en hjemmelaget lapp med hilsen på er en rimelig gave hvis man skal gi bort en liten ting til en nabo, en vertinne e.l.”
PicMonkey Collage9Foto: Solveig Evju / Privat

9. Skikkelig søte hjemmelaget marsipangriser til jul!

PicMonkey Collage10Foto: Solveig Evju / Privat

“Som utpreget ikke-konkurransemenneske syns jeg det er så trasig at bare en person skal få mandel i grøten, eller i vår familie riskremen. Så sist jul laget jeg en gris til hver, satte den på et grillspyd av tre rett før servering og pyntet hver enkelt porsjon grisefint for å lage disse grisene trenger man marsipan, rød konditorfarge og sånne kakepynt sølvkuler. Også grillspyd da, om man vil ha de på en stang. Griselett!”

10. Stilig belysning til julebord!

“Når man ikke har lys over langbordet og skal ha folk til julemiddag gjelder det å finne på noe lurt ? et par år siden det her. Lyskilden er ei juletrelenke, resten er ståltråd, norgesglass, julekuler, perler og kongler. Hadde nok valgt en annen lyslenke om jeg hadde kommet på ideen litt før, men man tager hva man haver sies det.”
PicMonkey CollageFoto: Solveig Evju / Privat

Solveig har også mange kreative gavetips til jul!

Serviettdecoupage på dekketallerken
PicMonkey CollageFoto: Solveig Evju / Privat
Hampetråd på dekketallerken
PicMonkey Collage1Foto: Solveig Evju / Privat

Lysholder
“1 liters hermetikkboks, ei gammal bok, tau og servietter blir ypperlig blyantholder for en liten hestejente, eller potteskjuler for en stor.” 
PicMonkey Collage20Foto: Solveig Evju / Privat

“Alle husmødre trenger en sånn på vaskerommet!”
PicMonkey Collage21Foto: Solveig Evju / Privat
Rekved fra stranda
PicMonkey Collage22Foto: Solveig Evju / Privat

PicMonkey Collage23Foto: Solveig Evju / Privat

Tusen takk for super inspirasjon, Solveig Evju! Jeg starter selv juleforberedelsene ekstra tidlig i år på grunn av deg.

Synes dere andre også det var inspirerende å få smarte tips til Jul? Da burde du både like Kreative Juleidéer og melde deg inn i den nye DIY-gruppa vår på Facebook!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)