DIY: Slik lager du stilige pyntebokstaver med betonglook!

pyntebokstaver01

Betong i interiøret er trendy og her viser Kristin deg hvordan du enkelt innfører trenden hos deg!

Tekst og foto: Kristin Karlsen / Create By Kris

Noen ganger er det greit å ikke bruke så mye penger på pyntegjenstander. Siden det er veldig in med shabby chic for tiden, er det også mye betong-aktige interiørartikler i butikkene. Dette er ofte veldig dyrt, så hvorfor ikke prøve å lage det selv? Det blir mye billigere, og samtidig gøy! Her er fremgangsmåten min:

Pappbokstaver får du kjøpt i diverse hobbybutikker. Disse fant jeg på Panduro, og de finnes i alle mulige størrelser og fasonger! Jeg kjøpte også en tube lettsparkel på Biltema. Du kan selvfølgelig bruke vanlig sparkel også, men jeg synes lettsparkel er enklere å smøre utover.

Jeg brukte en helt vanlig smørekniv for å fordele sparkelet utover bokstavene. Jeg synes det er veldig kult å la det være litt rotete, med ujevne strøk for et mer røft resultat. Dette lønner seg også til etterpå når malingen skal på, så “betongeffekten” kommer bedre frem. Denne type sparkel skal tørke i 1 time per mm strøk. Jeg lot det bare stå over natten for å være sikker!

pyntebokstaver02

Så er det på tide å male bokstavene! Jeg har brukt akrylmaling fra Søstrene Grene, der en tube koster ca 14 kr. Penslene jeg har brukt er også derfra, og koster ikke mer en 5 kr pr pensel.

Jeg blandet en mørk grå farge for å skape samme dybde som betong har, men ikke for mørk, for da ser du ikke teksturen fra sparkelet! Det er greit å bruke en myk pensel til dette, siden det er litt pirkearbeid å komme mellom alle sprekkene i sparkelet. Men det er så verdt det! Akrylmalingen tørker veldig fort, så det trenger ikke å stå så lenge før neste steg.

pyntebokstaver04

Til slutt blandet jeg en lysegrå farge. Det er greit at fargen ikke er helt hvit, for da vil ikke fargene blande seg sammen, og det vil rett og slett se litt falskt ut! (Husk at akrylmaling ser lysere ut når den er våt!).

pyntebokstaver06

Det er greit å bruke en stivere pensel til dette, siden det ikke skal komme riktig så mye farge på bokstavene nå. Start med å stryke lett over overflatene for å fremheve ujevnhetene i sparkelet, deretter bruke kosten litt hardere over alle kantene. La dette tørke, og vips – ferdig!

pyntebokstaver01

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!