Hvis du drikker sitronvann før frokost skjer DETTE med kroppen din!

Sitronvann SuntFoto: Bigstockphoto

Og jeg som har trodd at sitronskiva bare var til pynt, eller i beste fall noe man tilsatte for å pimpe vannglasset litt.

Den spreke, gule fargen gjør det jo litt festligere å drikke vann, eller hva? Men det er bare å legge seg flat og innrømme at man ikke har hatt fjerneste anelse om hvilken vidunderfrukt denne sitronen er, så full av nyttigheter med fine navn: Vitamin C, kalsium, fiber og magnesium. Nå har i alle fall jeg blitt stor fan, og jeg tenkte å inspirere deg til å stikke ut og kjøpe deg et nett sitroner nå. Eller kanskje plante et sitrontre i hagen.

En ting bør jeg nok innledningsvis påpeke. Her snakker vi om sitronvann. Ikke ren sitronjuice. Grunnen til det er at tannemaljen din ikke vil sette pris på den rene juicen, så vi tynner den ut for å gjøre den mildere. Hvor varmt du vil ha vannet bestemmer du selv, men mange foretrekker at det er lunkent. Hvor mange av disse fantastiske påstandene stemmer, tenker du sikkert? Hvis halvparten av punktene under faktisk gir en slik effekt i praksis, så er det i alle fall nok til at jeg vil drikke sitronvann som fast morgenrituale.

Etter å ha lest de 20 grunnene under vil du nok helt sikkert servere sitronvann til hele familien fremover!

Foto: Bigstockphoto

20 grunner til å starte dagen med sitronvann:

1. Bedre fordøyelse: Sitronen hjelper leveren med å hjelper den leveren med å produsere syren som trengs for at fordøyelsen skal kunne gå sin gang, og inneholder ellers vitaminer og mineraler som hjelper til å holde giftstoffer borte fra fordøyelseskanalen.

2. Halsbrann: Sliter du med halsbrann kan du forsøke å drikke et halvt glass vann tilsatt en teskje sitronjuice.

3. Vanndrivende: Sitronen er vanndrivende, noe som gjør at du naturlig nok må på do oftere. Giftstoffene som er i kroppen vil dermed raskere drives ut enn ellers.

4. Sitron styrker immunforsvaret: På grunn av de store mengdene vitamin C som finnes i sitronen, er den gull verdt for å styrke immunforsvaret og forhindre sykdom, for syke vil vi jo ikke bli.

5. Virusinfeksjoner: Sliter du med forkjølelse og hoste er det bare å bøtte innpå.

6. Helbredende effekt: I forlengelsen av punktene over kan vi generelt si at sitronen inneholder både vitamin C og askorbinsyre, som er viktig for et friskt skjelett og for å komme seg til hektene etter skader og sykdom.

7. Får bukt med slim i brystet: Får du i deg mye meieriprodukter kan det være du er plaget av slim i brystet og hoste når du våkner om morgenen. Litt sitronvann vil kunne hjelpe mot dette!

8. Får deg i godt humør: Bare lukten av sitron skal være nok til å få deg til å slappe av og senke skuldrene. Og enda bedre er det at sitron er godt for den mentale helsen, takket være kaliumet som finnes i sitron. (Se neste punkt.)

9. Høyt nivå av kalium: Her er det noe for den mentale helsen: Sitronen inneholder mye kalium, noe som skal styrke hjernen og nervesystemet. Har du lite kalium, vil du kunne være mer disponert for angst og depresjon, så da er det bare å skvise sitroner til den store gullmedaljen.

10. Munnhygiene: Jepp. Sitronvannet er den naturlige veien å gå for å få frisk pust. I tillegg kan det lette tannverk. Men du må ha i bakhodet at sitronsaft er sterk kost for tennene, så du blir varmt anbefalt å pusse tennene dine før eller en stund etter at du har drukket sitronvannet. Du kan alternativt gurgle litt vanlig vann for å skylle syren vekk.

11. Lavere blodtrykk: Visstnok skal du kunne redusere blodtrykket med rundt 10% ved å få i deg saften av en sitron daglig.

12. Renser utsiden: Sitroner inneholder antioksidanter, som hjelper huden å holde seg ren og pen, og det hevdes at vitamin C er med på å redusere aldringstegn som rynker og mørke flekker. Du kan faktisk påføre litt sitron direkte på de områdene som skulle ha behov for det.

13. Renser innsiden: La oss ikke nøye oss med å rense det ytre. Sitronvann tar seg nemlig også av det som finnes på innsiden. Du vet, organer og sånt.

14. Kan bidra til vekttap: Fantastisk nok inneholder sitronen noe som heter pektin, som skal kunne stagge matlysten.

15. Dagen derpå: Her snakker vi nyttig tips for alle som har lett etter en mirakelkur mot det kroppslige ubehaget vi ofte føler dagen etter en kveld ute. Sitronvannet vil ha en rensende effekt og dermed hjelpe magen din når den lider dagen derpå.

16. Oppblåst mage: Sitronsaften fungerer som en mild og snill detox, og sørger for at avfallsstoffer skylles ut og at du slipper en oppblåst mage.

17. Etter trening: Etter en heftig (eller ikke fullt så heftig) treningsøkt har vi mistet mye væske, og den bør jo erstattes. I stedet for å drikke vanlig vann, er det smart å drikke sitronvann siden du på den måten fyller på med salter som kroppen mister mens du trener.

18. Betennelsesdempende: Betennelser i kroppen kan være smertefulle saker, men sitronvann skal ha gunstig virkning på slike tilstander. Syren fra sitronen vil nemlig være med på å trekke urinsyre fra leddene. Når miljøet cellene befinner seg i blir for surt, vil vi oppleve betennelsestilstander som gjør vondt. Sitronvann vil nok en gang kunne være redningen.

19. Reduserer risikoen for kreft(?): Studier hevdes å vise at kreftceller ikke trives i et alkalisk miljø. Sitroner har en alkalisk effekt i kroppen. Det er nemlig slik at sitroner er sure, men syren i dem bidrar til å gjøre cellene i kroppen mer alkaliske.

20. Demper lysten på koffein: Selv om det kanskje ikke føles like naturlig å kose seg med søndagsavisa med et glass uttynnet sitronvann foran seg, skal det finnes en god del folk som mener de følte seg like opplagte og pigge etter å ha byttet kaffen ut med sitronvann.

Foto: Bigstockphoto

Les også: Derfor burde du ta vare på sitronskallet!

Nå fikk du vel lyst til å bli sitronbonde, nå? Det tar kanskje litt tid å jobbe inn en vane, men akkurat denne her tror jeg du klarer. Sitroner er jo ikke spesielt dyrt, og vi klarer fint skjære dem opp og skvise ut saften. For min del handler det om å huske det, rett og slett, men jeg fra dette øyeblikk sørge for at det alltid er sitroner å finne i kjøleskapet mitt.

Siden det visstnok skal være gunstig å drikke sitronvann før frokost, er dette åpenbart noe som kan være greit å få gjort tidlig. Så fra og med nå har du og jeg skaffet oss et nytt morgenrituale, ikke sant?

OBS! Fant du noe her du kunne bruke, er det naturligvis ingenting som er hyggeligere enn at du deler det glade budskap med dine venner, fiender og alle andre!

Kilder: Littsmartere, Veientilhelse, Powefulprimates, Davidwolfe, og Lifehack.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!