Derfor skal du ikke kaste den tomme ketsjupflaska!

Foto: Grethe Sætren / Privat 

 

Hva gjør du egentlig med en tom ketsjupflaske?

En slik har du antagelig i kjøleskapet ditt til enhver tid. I mitt kjøleskap er den så integrert at jeg ikke lenger legger merke til den; litt som den julepynten du bare glemmer å ta ned og senere blir så vant til at du ikke ser den.

Når flaska er tom, går det ikke lang tid før den erstattes av en ny. Siden overgangen mellom en ny og gammel flaske gjerne er sømløs, er du kanskje ikke klar over at du på et eller annet tidspunkt kaster den tomme flasken.

Men neste gang det skjer, hva med å stoppe opp et lite sekund før den går i søppelbøtta? (Eller i en pose med fresh farge dersom du er flink til å kildesortere.)

Vi har tidligere skrevet om Grethe Sætres snedige tips til gjenbruk, som for eksempel hva du gjør med en tom pepperkakeboks.

Denne gangen er det ketsjupflaska som får seg en real oppgradering.

Foto: Grethe Sætren / Privat 

Grethe pleide også kaste disse tomme flaskene, men så fant hun på noe lurt. Det du ser her, er sølvmalte pastasløyfer og bling, sirlig dandert på en ketsjupflaske med limtypen stone glue. 

La oss ta en nærmere kikk på denne vasen!

Foto: Grethe Sætren / Privat

 

Det vi kaller bling, er altså sølvbling fra en remse med små “ruter” som Grethe klipte opp i små ruter. (Har du mye bling liggende, kan du ta en titt på dette smarte tipset!)

Samme fremgangsmåte fulgte hun da en Kikkoman-flaske var kastemoden. Vi andre ville nok latt den gå strake veien til nærmeste søppelkasse. Eller gjenvinning, om du er litt mer miljøbevisst enn meg.

Foto: Grethe Sætren / Priva

Vi takker så mye for at vi kan dele dette flotte gjenbrukstipset, og håper mange av dere der ute kan få bruk for det!

Følg gjerne Grethe på Instagram under navnet gretheshagediy.

Vil du forresten ha mer av dette i livet ditt? Da anbefaler vi deg å bli medlem av vår Facebook-gruppe, Vi som elsker DIY-Prosjekter og Smarte Tips.

 

 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)