Har Marianne laget årets heftigste pepperkakehus?

Foto: Marianne Grønlund / Privat

 

Hos oss i Kreative ideer ser vi både ett og to pepperkakehus i løpet av vinteren. Alle er unike på hver sin måte, men dette huset, eller borgen, tar kaka. Marianne Grønlund delte disse bildene i Facebook-gruppa vår Vi som elsker DIY-Prosjekter og Smarte Tips, og jeg overdriver ikke når jeg sier at huset hennes var et naturlig blikkfang.

Her tar vi deg med på en liten runde rundt i Mariannes grandiose pepperkakeborg, og samtidig forklarer hun hvordan hun har gått frem.

Mariannes pepperkakehus

I år har jeg kjøpt 7-8 kirker (som man får kjøpt på Rema) og satt sammen til en borg av fri fantasi Det ble mye arbeid med å skjære til mange av delene, så kunne like gjerne bakt dem selv som jeg gjorde i fjor. Men resultatet ble ikke så verst likevel.

Alle delene er limt sammen med knekk (smeltet sukker).

Jeg lagde først den ytterste rammen med “tårnene”, så en mindre lavere ramme og satte inni.

Foto: Marianne Grønlund / Privat

Sistnevnte la jeg tak på, som du ser på bildene.

Foto: Marianne Grønlund / Privat

 

Vinduene i borgen har jeg boret ut med bormaskin og videre finskåret rundt og inni med tapetkniv.

Foto: Marianne Grønlund / Privat

For lys i vinduene har jeg brukt ledlys-lenker kjøpt på Europris. Ledningene til alle stjernene i vinduene nede i borgen ligger gjemt bak veggen. Oppe rundt selve tårnene på borgen ligger ledningene gjemt i melisen.

Foto: Marianne Grønlund / Privat

 

For å få lys i alle tårnene så boret jeg hull i hvert av tårnene slik at lysdiodene (snøkrystaller) passet perfekt inn i hullene.

Foto: Marianne Grønlund / Privat

Så har jeg videre bare brukt kreativiteten og fantasien igjen, og pyntet etter smak og behag.  Bare fantasien setter grenser for hva man får til.  En god porsjon tålmodighet og plass og tid til å holde på er også greit å ha.

Foto: Marianne Grønlund / Privat

Melisen er laget av kun melis og eggehvite og noen sitrondråper. Pluss konditorfarge enkelte plasser. Har brukt noe kakepynt kjøpt på Rema, ellers fra Godteland i Narvik.

Foto: Marianne Grønlund / Privat

De små figurene (englene i hvitt) er kjøpt på Nille. De andre juletrærne og annen pynt hadde jeg fra før.

Foto: Marianne Grønlund / Privat

Jeg brukte vel kanskje et par-tre dager på å tenke ut og sette sammen og skjære ut delene til borgen. Selve pyntingen tok to til tre ettermiddager og kvelder. (Har ikke slavisk tatt tiden).

Foto: Marianne Grønlund / Privat

Kan ta litt tid å få melisen i “rett” konsistens da den skal være så fast at den ikke renner utover der hvor man ønsker at den skal se ut som snø. På takene der jeg ønsket den “slett”, måtte melisen være løs nok til at den renner utover, men samtidig ikke “for løs” slik at den renner helt av.

 

Knuse eller ikke knuse?

Marianne har egentlig ikke hjerte til å knuse borgen på nyåret, men for åtteåringens skyld blir det allikevel til at det ubønnhørlig knuses. I år som i fjor. Hun forteller at det tok ham 20 sekunder å knuse huset hun hadde brukt en uke på å bygge.

I år har hun heller ingen plate å sette borgen på, slik at den er “limt” fast i benken med melis. I tillegg lovte hun minstemann at huset skulle knuse den på nyttårsaften, et løfte hun ga før de begynte å bygge og så hvor fint det ble.

– Hva gjør man ikke for å glede et barnehjerte da?  Kan alltids bygge en ny til neste år, ikke sant, avslutter Marianne.

Jo, Marianne, du kan alltid bygge en ny neste år. Og vi håper virkelig du deler bildene med oss også da!

Om DU ha mer av dette i livet ditt, kan du melde deg inn i Facebook-gruppa vår. Det gjør du ved å trykke HER.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)