Hjemmelaget gave til far: 10 gode idéer

Dette lager du og barna selv til farsdagen. Foto: Redaksjonen/Fiks idé/Maria Landén

10 gode idéer til gaver du enkelt kan lage selv.

Vi har samlet sammen 10 gode idéer til hva man enkelt kan lage som fine gaver selv og sammen med barna. For husk; de fineste gavene å gi og å få er hjemmelaget!

10. Bildekube med gode minner

Print ut fine bildeminner fra året som har gått, og lim de på denne finurlige kuben av treklosser. En gave både store og små kan lage selv, og som både er artig å leke med, eller å bare la den stå til pynt med fine bilder. 

Det er enklere enn du tror å lage denne selv, og her kan du lese vår oppskrift. 

9. Hjemmelaget ølvott

Denne votten er både gøy å strikke og gøy å gi bort i gave. Perfekt til vinteren som kommer, og til skiturene på fjellet hvor kakao eller en kald øl skal nytes i solveggen. 

Les oppskriften på hvordan du enkelt kan strikke ølvott her. 

8. Bokmerke til bokelskeren

Dette er et fint gavetips både til farsdag, jul og bursdager. Dette er også et kreativt prosjekt som er enkelt å gjennomføre både for store og små.

Perfekt gave til far eller bestefar som er blir glad for en god bok i gave, sammen med et fint bokmerke de minste har laget selv. Les hele vår oppskrift på bokmerke her. 

7. Sokker med en vri

Sokker er kanskje en litt kjedelig gave å få, men nye sokker er alltid luksus far setter pris på. Du og barna kan enkelt gjøre gaven litt ekstra spennende ved å være kreativ med innpakningen. På bildet over kan du se hvordan du kan lage en “blomsterbukett” av sokker!

6. Nøkkelring av lær

Pimp opp nøkkelknipet med en robust og trendy nøkkelring i lær man enkelt kan lage selv og gi bort i farsdagsgave.

Oppskriften er enkel og du trenger ikke dyrt og fancy utstyr for å kunne lage dette selv.  Se hvordan du kan lage nøkkelring til farsdagsgave her. 

5. Vær kreativ med foto

Vær kreativ med barna og kamera, og ta fine bilder du kan ramme inn. En fin gave som kan vare lenge. 

Bruk bokstaver og skilt, og print ut. Et gøy prosjekt for store og små som kan bli til en super farsdagsgave. 

4. Hender støpt i betong

Lag en dekorativ skål av hender som holder sammen. En fin skål å oppbevare nøkler og småting i. Det er slett ikke vanskelig å støpe fine ting i betong selv, her er det bare å prøve seg frem

Betong kan også fint males etterpå, kanskje de minste kan dekorere hendene til en fin gave til farsdagen? Se oppskriften vår på hender i betong her. 

3. Arbeidshansker med trykk

Arbeidshansker er forbruksvare, og alltid en fin gave å få. For å gjøre disse hanskene ekstra fine kan du la barna dekorere de, her vist med håndtrykk. Et fint minne å ha når barna blir eldre. 

2. Strikk et pledd på under én time 

Strikk et fint og mykt pledd til far med bare armene. Dette strikkeprosjektet klarer du å ferdigstille på en time, og resultatet blir skikkelig tøft. Legg strikkepinnene på hylla, og prøv et litt annerledes strikkeprosjekt sammen med barna. Les hele vår oppskrift her!

1. Kreativ med stein 

Samler barna på fine steiner? Lag kunst av steinene! Med hvitt papir kan barna lage fine bilder med steiner. Kanskje dere får plass til hele familien.

Tips! Ta av glasset på en ramme og bruk bare rammen til det ferdige kunstverket. 

Her kan du lese mer om hvordan du enkelt kan lage fine bilder med stein.

Populære emner:   Barn  Gavetips  Lag det selv  Farsdag  Lag det selv   Gjør det selv

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!