Høstbukett med hva du finner i hagen til helgen

 Foto: Espen Skarphagen

Fråts i farger og lag en vakker bukket til helgen

Dette er et innlegg fra Espen Skarphagen bak bloggen skarpihagen.no og Instagram-kontoen skarpihagen.

(NB! Dette er et innlegg fra september 2017) Vi har hatt en utrolig fin høst så langt og det er fortsatt masse fine blomster å kunne ta inn fra hagen og sette sammen til en lubben høstbukett. Georginene er takknemlige med blomstring fortsatt og har flere knopper på lur.

Her i hagen får georginene stå så lenge som mulig, og jeg tar ikke knollene inn før de har fått en frostnatt slik at bladverket klapper litt sammen.

Herlig å kunne fråtse i farger. En lav vid vase er perfekt til en tett høstbukett med hva jeg fant i hagen. Foto: Espen Skarphagen

Herlig å kunne fråtse i farger. En lav vid vase er perfekt til en tett høstbukett med hva jeg fant i hagen.

Når jeg samler og setter sammen en høstbukett synes jeg det er det fint å blande farger. Høsten er jo en tid for mye farger og kombinasjoner ute så hvorfor ikke samle dette i en bukett. Farger er gøy og det meste passer sammen nå:-)

 

 

 

I en slik bukett med så mye ulike blader og blomster er det viktig med et godt bindepunkt for å holde det hele sammen på en enkel måte. Rene stilker og ikke blader og rusk i vannet. Foto: Espen Skarphagen

Mettede høstfargene i bladverk er supert å bruke sammen med de sarte og litt sommerlige Pyntekorg eller Cosmos bipinnatus.

Kosmos og blader fra parykkbusk er en god match! Foto: Espen Skarphagen

Cotinus eller Parykkbusk med burgunder blader er en herlig kontrast til både varme høstfarger og rosatoner. Georginen «Phantom» inneholder både rosa og oransje toner i samme blomsten. Fortsatt er det en del phlox i staudebedet:-) Georginen «Arabian night» gir også en fin dimensjon i fargene.

Ulike Dahlia med typen «Phantom» i topp som har både rosa og oransje toner. Foto: Espen Skarphagen

En slik lav og tett bukett er holdbar. Blomster og blader støtter hverandre. Sammen sørger de også for en høyere luftfuktighet som er bra for blomstene. En ren vase og de vanlige bukett tipsene jeg har gitt tidligere vil gi også være med på gi en lengre holdbarhet og levetid! Husk å sette kjølig om natta og når du ikke er hjemme. Ut i hagen eller på balkongen funker bra så sant det ikke er frost.

Høstbukett klar til å fylle stua med farger. Foto: Espen Skarphagen

Hvis det ikke er så mye blomster igjen i hagen kan man fint kjøpe en bunt på vei hjem og supplere med blader og grener som finnes ute. Lønneblader og annet på veien er også kjempefint å bruke. Man tager hva man haver.

Nyt høsten!

Les flere hagetips på bloggen til Espen her: skarpihagen.no

Du kan også følge han på Instagram: @skarpihagen

 

POPULÆRE EMNER

#GJØR DET SELV  #HAGE  #HUS OG HJEM  #SMARTE TIPS  #SKARPIHAGEN

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!