Høstens store motedrikk: Slik lager du krydret gresskarlatte

 Foto: Fru Timian 

Det er faktisk innmari godt, og helt perfekt å lage seg nå når kveldene er mørke. Høstens store motedrikk er helt klart krydret gresskarlatte, eller pumkin spice latte som det heter på de fleste kaféer.

Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.

På Starbucks – som er en stor favoritt hos enkelte hjemme hos oss – bruker de på høsten å selge pumpkin spice latte. Og ettersom det er ganske så mange mil til nærmeste utsalg, måtte jeg prøve meg på min egen versjon. Og jeg ble skikkelig fornøyd! Jeg synes denne er supergod. Den lukter jul og pepperkaker, og smaken står i stil.

Her finner du oppskriften min på vanilla bean frappuccino – også den inspirert av Starbuck’s versjon.

Har du gresskar stående etter halloween, er dette tingen å bruke dem på. Kanskje du får et ekstra bra tilbud på gresskar i butikken nå også. De vil vel bare bli kvitt gresskarene.

Her har jeg brukt butternut squash, etter flaskegresskar, men du kan veldig gjerne bruke vanlig runde gresskar også.

Jeg har laget to ulke versjoner her; én med chai-te i bunn og én med espressokaffe. Chai-te-versjonen blir litt mildere i smaken. Jeg synes begge to smaker aldeles smashing godt!

Les også: En smak av jul allerede nå? Slik lager du safranstjerne med kanel.

Foto: Fru Timian 
 Foto: Fru Timian 
 Foto: Fru Timian 

Det ser kanskje avansert ut, men dette er ikke så vanskelig å lage selv. Og du kommer ikke til å angre, det blir nok ikke den siste koppen du lager. Nam! Klikk deg inn til oppskriften her.

Les også: Klar for å gi årets pepperkaker en vri? Se den artige oppskriften her. 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!